1 вересня - кінець банківської таємниці: До чого НБУ змусила фінустанови і кому це на користь

Це допоможе громадянам краще розуміти умови отримання послуг, порівнювати послуги декількох банків та ухвалювати правильні для себе фінансові рішення.

Від 1 вересня в Україні почнуть діяти нові вимоги до інформування про умови депозитів та кредитів. Їх банки будуть зобов'язані розміщувати в рекламі та на своїх сайтах. Зокрема, достовірна інформація має стосуватися повної вартості депозитів та кредитів, умов та ризиків для клієнта. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку, передають Патріоти України.

"Це допоможе громадянам краще розуміти умови отримання послуг, порівнювати послуги декількох банків та ухвалювати правильні для себе фінансові рішення... Більше громадян буде довіряти банкам та фінансовим установам завдяки новим вимогам та правильному розкриттю інформації. Більше громадян користуватиметься фінансовими послугами. Більше громадян стане лояльними клієнтами", - зазначили в НБУ.
У Нацбанку звернули увагу, що "ображені клієнти не повертаються, вони припиняють користуватися фінансовими послугами. Тому фінансові установи мають хотіти бути прозорими та відповідальними. Так, ми розуміємо, що для банків ці вимоги повністю нові. Національний банк ніколи не регулював розкриття інформації у рекламі та на вебсайтах. Так, до цих вимог потрібно адаптуватися (до речі, вони були ухвалені ще вісім місяців тому). Так, для адаптації потрібні ресурси. Але результат не змусить себе чекати – клієнти вам довірятимуть, поважатимуть, повертатимуться знову й знову за вашими послугами".

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...