1 вересня - кінець банківської таємниці: До чого НБУ змусила фінустанови і кому це на користь

Це допоможе громадянам краще розуміти умови отримання послуг, порівнювати послуги декількох банків та ухвалювати правильні для себе фінансові рішення.

Від 1 вересня в Україні почнуть діяти нові вимоги до інформування про умови депозитів та кредитів. Їх банки будуть зобов'язані розміщувати в рекламі та на своїх сайтах. Зокрема, достовірна інформація має стосуватися повної вартості депозитів та кредитів, умов та ризиків для клієнта. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку, передають Патріоти України.

"Це допоможе громадянам краще розуміти умови отримання послуг, порівнювати послуги декількох банків та ухвалювати правильні для себе фінансові рішення... Більше громадян буде довіряти банкам та фінансовим установам завдяки новим вимогам та правильному розкриттю інформації. Більше громадян користуватиметься фінансовими послугами. Більше громадян стане лояльними клієнтами", - зазначили в НБУ.
У Нацбанку звернули увагу, що "ображені клієнти не повертаються, вони припиняють користуватися фінансовими послугами. Тому фінансові установи мають хотіти бути прозорими та відповідальними. Так, ми розуміємо, що для банків ці вимоги повністю нові. Національний банк ніколи не регулював розкриття інформації у рекламі та на вебсайтах. Так, до цих вимог потрібно адаптуватися (до речі, вони були ухвалені ще вісім місяців тому). Так, для адаптації потрібні ресурси. Але результат не змусить себе чекати – клієнти вам довірятимуть, поважатимуть, повертатимуться знову й знову за вашими послугами".

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...

Українці можуть "вибити" пенсію, яку їм не видали: Юрист порадив, як треба діяти

вівторок, 19 березень 2024, 8:46

Незважаючи на періодичні підвищення пенсій, їх сума не завжди встигає за ростом інфляції, тому для багатьох людей, які вийшли на заслужений відпочинок, кожна сотня-друга гривень має важливе значення, передають Патріоти України. Що вже говорити про ситу...