100% зарплатні з нової роботи вилучатиметься: Екс-власник "Дельта Банку" 27 000 років виплачуватиме борг "Ощадбанку"

Екс-власник мажоритарного пакету Дельта Банку Микола Лагун має намір близько 27 000 років гасити борг перед Ощадбанком. Про це повідомляє Bihus.Info у вівторок, 25 січня, зазначають Патріоти України.

За інформацією видання, Лагун влаштувався на роботу (вірогідно формально.-ПУ) економістом у приватній компанії та 100% зарплати перераховує на погашення боргу. При цьому його зарплата становить аж 14 000 гривень, а борг перед Ощадбанком – 4,5 млрд гривень, тому на погашення боргу йому знадобиться 27 тисяч років.

Зазначимо, що перерахування зарплати як погашення боргу було однією з умов зняття тимчасової заборони виїзду Лагуна з України, пояснили розслідувачі.

Наприкінці листопада Печерський райсуд Києва дозволив Лагуну виїжджати з України. І тому вказано кілька підстав. Перша - Лагун нібито є стороною або свідком у низці судових справ у Білорусі та Великій Британії, отже, йому необхідно бути присутнім на закордонних засіданнях. Друга – Лагун начебто робить усе можливе для виплати Ощадбанку свого боргу.

Своєю чергою, знімальна група Bihus.Info помітила Миколу Лагуна на виході з дорогого київського ресторану, де на нього чекав натовп охоронців та кортеж із двох автомобілів. Як наголосили розслідувачі, це не корелює із заявленим у судах загальним станом фінансових справ Лагуна.

Нагадаємо, у грудні 2019 року суд наклав арешт на активи, що належать екс-власнику Дельта Банку Миколі Лагуну за позовом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

Також повідомлялося, що його підозрюють у несплаті 33 млн грн податків. Микола Лагун ухилився від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великому розмірі, зазначили в Офісі генпрокурора.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...