"1000 грн за вакцинацію" дозволять витрачати на ліки людям молодшим за 60 років, але є умова

В Україні готуються дозволити вакцинованим людям з інвалідністю першої групи витратити "1000 грн за вакцинацію" на ліки. При цьому вік таких людей значення не матиме. Про це повідомив Офіс президента. Зазначається: наразі над розширенням програми єПідтримка вже працюють Мінсоцполітики та Мінцифри, зазначають Патріоти України.

При цьому наголошується: у майбутньому дія програми буде поширена і на інші рупи населення. Втім, на які саме, поки що не вказується.

"За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Мінсоцполітики спільно з Мінцифри працюють над можливістю розширення ініціативи єПідтримка й на інші групи населення. Так, розглядається можливість дозволити використання цих коштів на ліки для осіб з інвалідністю першої групи, незалежно від віку", – йдеться в повідомленні.Українцям дозволили купувати ліки за "ковідну тисячу"

В Україні з 24 січня з'явилася нагода придбати ліки за "ковідну тисячу". Втім, вона поширюється не на всіх щеплених від COVID-19 громадян.

За словами Шмигаля, сказаними ним у Facebook, купити ліки за виплату можуть лише люди віком від 60 років. Витратити ці гроші можна буде як у звичайних аптеках, так і через інтернет-сайти.

При цьому він підкреслив, що до категорії ліків, передбачених для оплати "ковідною тисячею", належать і ті, які видають за рецептом від лікаря, і які відпускаються без такого.

"З 24 січня вакциновані люди від 60 років зможуть використати засоби програми єПідтримка на купівлю ліків. Купити лікарські засоби можна буде в аптечних закладах та в інтернет-аптеках як за рецептом лікаря, так і без нього", – йдеться у повідомленні.

Що українці не зможуть купити в аптеках

За гроші держпрограми можна буде придбати лише ліки, а не будь-які товари, що продаються в аптеці. За інформацією МОЗ, продажу за "ковідну тисячу" не підлягають:

  • препарати недоведеної ефективності, такі як дієтичні добавки;
  • косметичні засоби;
  • медичні прилади – наприклад, апарати для вимірювання тиску, інгалятори та ін.

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...