132 проекти, що стукаються у "двері "Укроборонпрому": Електронні гармати, супутники, лазери та інші військові винаходи

В Києві вперше відбувся Конкурс оборонних технологій.

Вінницька компанія “45 ЕМЗ” представила на виставці пневмобалістичну систему 50 мм калібру.  Ця гармата буде здійснювати залпову стрільбу та масованиий загороджувальний вогонь

Конкурсанти подали 132 проекти, з яких відібрали 43, пише Сергій Згурець, директор информационно-консалтинговой компании "Defense Express", зазначають Патріоти України. Учасники конкурсу змагатимуться за увагу та гроші інвесторів. Фінансову підтримку для втілення ідей буде надавати концерн "Укроборонпром".

"Є цікава статистика щодо тих, хто подавав і що від того залишилося. Так от - від національних закладів вищої освіти було 82 проекти, горнило експертного обговорення витримали 25. Для КПІ ім. Сікорського показники такі: 54 подали, 25 пройшло. Національна академія наук: 10/3. Державні підприємства: 9/9. Недержавні структури: 25 /6. Фізичні особи: 6/ 0", - пише Згурець.

На виставці представили модернізацію українського обладнання та новітню зброю.

Зокрема КПІ пропонує інвестувати гроші в систему супутникового угруповання дистанційного зондування Землі. Ця система не перша, такі є в США, Китаю та Ізраілю. Вона необхідна для досліджень поверхні землі в різних галузях геології. Але, на відміну від іноземних аналогів, українська коштує 15 млн долларів, що значно дешевше. Зниження вартості змогли досягти завдяки виикористанню відчизняних супутників PolyITAN-1 і PolyITAN-2, які в 2014 та 2017 роках створили в КПІ та вивели у космос.

Вінницька компанія "45 ЕМЗ" представила на виставці пневмобалістичну систему 50 мм калібру.

Ця гармата здійснюватиме залпову стрільбу та масований загороджувальний вогонь.Замість звичних снарядів пневмогармата стрілятиме боєприпасами з зарядом зі стисненного повітря. Його розгін 270 м/сек в дозвуковому режимі і не менше 360 м/сек в надзвуковому режимі. З такою швидкістю гармата буде знищуати ворога, який знаходиться на відстані від 3 до 5 тис. м. Скорострільність зброї — 300 пострілів за хв забезпечує відсутність гільз.

Вінницька компанія “45 ЕМЗ” представила на виставці пневмобалістичну систему 50 мм калібру. Ця гармата буде здійснювати залпову стрільбу та масованиий загороджувальний вогонь.Замість звичних снарядів пневмогармата стрілятиме боєприпасами з зарядом зі стисненного повітря.

КПІ також запропонував лазерні апарати тактично медицини. Ця технологія пришвидшує регенерацію пошкоджених, інфікованих, відкритих після поранення поверхневих ділянок шкіри, зупиняє кровотечу. Може використовуватися для реабілітації після поранень та у польових умовах.

Компанія "Новатор" з Хмельницька виставила на конкурс малогабаритний передавач перешкод "Оберіг-Н". Це широкосмуговий передавач перешкод 20-4000 МГц загороджувального типу з потужністю 120 Вт. Його можуть використовувати мінери та сапери. Пристрій захищає людину від підриву радіокерованої вибухівки.

Компанія INWIS CORP представила захищену радіосистему комунікації і координації дій особового складу. Пристрій створює радіомережу MANET радіусом 10 км. Це захищена рація, яка має GPS маяк, навігатор, ретранслятор мережі. Відображає місця знаходження особового складу на off-line картах.

Також на виставці презентувати новітні покриття для військової техніки.

Фахівці Запорізького національного університету, компаній "Дніпроспецсталь" та "Івченко Прогрес" розробили нову сталь 10Х3НМ3ФБч. Це цементований, теплостійкий метал, який має високі експлуатаційні характеристики. Він використовуватиметься в літако- та ракетобудуванні.

"Ще одне рішення від запорожців - лазерне зміцнення поверхневих шарів лопаток газотурбінних двигунів, виготовлених з титанових сплавів типу ВТ3-1, ВТ-6, ВТ-8 тощо - шляхом лазерних обробок у різних газових середовищах та лазерного модифікування легкими елементами з глибиною зміцненої зони 100-150 мкм",- пише експерт.

КПІ представив нанокомпозитні матеріали для авіаційної та іншої військової техніки. Цей вироб сприяє підвищенню їх міцностних, радіо- та магнітопоглинаючих властивостей. Завдяки йому створення авіаційної та військової техніки будуть відповідати сучасним вимогам якості і безпеки. Разом з цим розробники запропонували нову технологію отримання багатошарових покриттів на твердих сплавах для обробки матеріалів високої твердості військового призначення.

Харківський завод засобів індивідуального захисту також представив свій винахід — полімерну стрічку для кулемета КалашніковаХарківський завод засобів індивідуального захисту також представив свій винахід — полімерну стрічку для кулемета Калашнікова.

Кафедра електрохімічної енергетики і хімії київського національного університету технологій та дизайну запропонувала фарби і екрани для захисту від електромагнітного випромінювання (ЕМВ). Ці фарби будуть корисними для захисту особового складу від випромінювання, зниження помітності електронної апаратури та захисту інформації.

Інститут хімії поверхні Національної академії наук Украни представив високоефективні клейові композиції та термостійкі компаунди. Композити мають підвищені міцностні, стійкостні та адгезійні характеристики. Актуальність даної розробки зумовлена відсутністю подібної технології на укранському ринку.

Від КПІ також було представлено скло з багатофункціональним прозорим електропровідним покриттям. Воно виглядає як скло, але може проводити струм, виділяти тепло, фільтрувати Інфрачечвоні випромінювання, зміцнювати поверхню тощо.

Шосткинський інститут Сумського державного університету запропонував кардинально новий порох для стрілецької зброї. Технологія полягає в розчиненні нітратів целюлози з приготуванням лакової композиції, її диспергуванні у водному середовищі з утворенням грубодисперсної емульсії, відгонки розчинника, в результаті чого краплинки лаку тверднуть з утворенням порохових гранул.

Концерн Укроборонпром на виставці представив тренувальний коомплекс для бронетехніки. Розробка дозволить молодим бійцям відпрацьовувати роботу спочатку на пристрої, а потім в составі бойової групиКонцерн Укроборонпром на виставці представив тренувальний коомплекс для бронетехніки. Розробка дозволить молодим бійцям відпрацьовувати роботу спочатку на пристрої, а потім в составі бойової групи.

Інститут фізики НАН України представив скануючий лазерно-телескопічний силовий модуль для оптичних локаційних систем виявлення та протидії беспілотникам. Засіб виявляє та збиває безпілотники завдяки дії потужних лазерних імпульсів на чутливі елементи цих систем.

Концерн Укроборонпром на виставці представив тренувальний коомплекс для бронетехніки. Розробка дозволить молодим бійцям відпрацьовувати роботу спочатку на пристрої, а потім в составі бойової групи.

Харківський завод засобів індивідуального захисту також представив свій винахід — полімерну стрічку для кулемета КалашніковаХарківський завод засобів індивідуального захисту також представив свій винахід — полімерну стрічку для кулемета Калашнікова.

Харківський завод засобів індивідуального захисту також представив свій винахід — полімерну стрічку для кулемета Калашнікова. Її вже постачали в обмедженій кількості українським бійцям завдяки чому вона перевірена в умовах критичних температур. Разом з цим харківчани пропонують систему автоматичного пакування набоїв у стрічку, що суттєво зекономить час солдатам на передовій.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...