1/8 фіналу Євро-2020: Українці першими забили шведам. І ПЕРЕМОГЛИ - 2:1 (онлайн, відео голів)

Україна всупереч прогнозам букмекерів перемогла і вийшла в чвертьфінал Євро-2020

УКРАЇНА - ШВЕЦІЯ 2:1

3 липня граємо з Англією. А що, може таки все план Шевченка і його тренерського штабу? Поки є кілька днів перепочити.

120+3' На штурм пішла Швеція, але ні сил, ні моментів у підопічних Янне Андерссон вже не було. Українці впевнено контролювали м'яч, літаючи по всьому полю наче метелики ще майже п'ять хвилин, доданих арбітром де-факто.

120+2' - Добвик отримав жовту. Під час святкування зняв футболку.

ГОООООООООЛ! ДОВБИК. УКРАЇНА виходить вперед за кілька хвилин до кінця додаткового часу. Артем Довбик після подачі з флангу в падінні головою переправляє м'яч у сітку. Офсайду немає ніякого.

+3 хвилини надії для України

Не встиг Безус вийти на поле, а вже потребує медичної допомоги. Зіткнувся в штрафний з габаритним захисником Швеції. Не порушення, але Роману від цього не легше.

118' - остання заміна у України. Замість Сидорчука вийшов Безус.

117 '- Малиновський таки пробиває по воротах, м'яч проходить повз.

116 '- метрів 35 до воріт, але біля м'яча Малиновський. Чекаємо удару.

Рикошет, м'яч потрапив до Зінченка, але простріл заблокували шведи.

7 хвилин залишилося. Шведи вже, мабуть, мріють про серію пенальті, а нам потрібно натиснути.

112' - Україна підтискає. Трохи не вистачило Караваєву, щоб пробити по воротах, після пасу п'ятою в штрафний від Сидорчука.

111' - ДОВБИК! Не забив Артем буквально з кілької метрів. Правда після судді зафіксували офсайд.

109' - Ох, як же не повезло Україні. Послизнувся і Циганков, і Довбик біля штрафного шведів, коли перед воротами вже залишався тільки Ульсен.

105' - понеслася друга 15-хвилинка. Слова Шевченка в міні-перерві: "Хлопці, потрібно забити". Сподіваємося, достукається.

Ярмоленко таки змінюють. Він уже передав капітанську пов'язку Зінченку. Замість Андрія на поле виходить Довбик.

Перший овертайм закінчився.

Кривцов на поле повернувся, але зашкутильгав тепер Ярмоленко. Дуже травматичний перший овертайм для українців.

Кривцов теж кульгаючи вийшов за межі поля. Сподіваємося, обійдеться без заміни.

105+3' - знову Форсберг пробиває по ворота Бущана, але в цей раз дуже неточно.

+3 хвилини додав суддя до першого овертайму.

Жахливий фол Даніельсона на Бесєдіна. Червона більш ніж справедлива.

Україна - Швеція: онлайн матчу 1/8 фіналу Євро-2020

Фото: за це порушення Данієльсон отримав пряму червону (twitter.com/goal)

101' - Швеція теж зробив заміну. Останню в цьому матчі. Замість Ульссона вийшов Хеландер.

101' - Бесєдіна змінює Циганков.

Тим часом Бесєдін тільки за допомогою медиків залишає поле. На ногу стати Артем не може. Ледь Даніельсон коліно нашому форвард не вигнув у зворотний бік.

99' - ВИДАЛЕННЯ у Швеції. Даніельсон отримує пряму червону.

98' - дуже жорсткий фол з боку шведів на Бесєдіна. Поки жовта, але йде перевірка VAR. Може бути видалення у Швеції.

97' - відразу три заміни у Швеції. Калушевски, Исак и Ларссон уходят с поля. Вмето них выходят Квайсон, Берг и Классон.

94' - ще одна заміна в України. Замість Степаненка вийшов Макаренко.

90' - перед початком овертайму на поле замість Яремчука з'явився Бесєдін.

Україна починає перший овертайм.

У другому таймі шведи перехопили перевагу і по володінню м'ячем - 51% на 49% на користь українців.

Основний час - все. Нас чекають ще два тайми по 15 хвилин.

Зазвучав гімн України в Глазго. Давайте хлопці, вся країна з вами.

+2 хвилини додав суддя.

90' - а ось могли тільки що шведи ховати українців. Кулушевскі вийшов мало не віч-на-віч, але Забарний в останній момент заблокував удар шведського форварда

89' - темп матчу істотно впав. Шведи втомилися, та й ризикувати перестали. Українці теж не хочуть помилитися. Все ближче овертайми.

85' - жовту заробив Форсберг за відмашку від Степаненка.

83' - перші заміни у Швеції. Замість флангових захисників Аугустінссона і Люстіга вийшли Бенгтссон і Крафт. У шведських гравців вже зводять судоми.

За ударами перевага у Швеції невелика - 11 (3 в створ) проти 9 (3) в українців. Але по відчуттях шведи все ж гостріше виглядають.

79' - перша жовта в нашому матчі. Рефері попереджає Ярмоленка, який висловив невдоволення відсутністю картки під час фолу на ньому.

УК-РА-Ї-НА! УК-РА-Ї-НА! УК-РА-Ї-НА! звучить на стадіоні в Глазго. Наші фанати красені. Сподіваємося це заведе наших футболістів.

Важко дається другий тайм Україні. Швеція затискає все сильніше наших у власному штрафному.

69' - поперечка врятувала Україну. Знову Форсберг обіграв Караваєва і Сидорчука, змістився до центру і вистрілив в дальню дев'ятку воріт Бущана. Благо потрапив в каркас.

67' - втекли українці в контратаку. Яремчук відпасував на Ярмоленка, який приблизно з лінії штрафного з ходу намагався пробити Ульсена, але потрапив лише в руки кіперу шведів.

66' - черговий кутовий для Швеції. Уже четвертий. Цього разу було реально небезпечно. Кулушевскій був перший на підборі і мало не закинув за спину Бущану, Георгій врятував.

63' - Зінченко навісною передачею відправив м'яч Сидорчуку в штрафний, але черпачок від того прилетів точно в руки Ульсену.

61'- заміна в України. Замість Шапаренка вийшов Малиновський. Ну що, зараз або ніколи, потрібно краще асистентові Серії А таки показати свій рівень на цьому Євро. Поки у Руслана не дуже клеїлася гра.

60' - Ісак вийшов на ударну позицію, але не влучив у ворота. Та й офсайд зафіксували судді.

59' - ох і небезпечно біля воріт Бущана було. Аугустінссон отримав м'яч на лівому куті штрафного українців і прострілив уздовж воротарської. Якби не Матвієнко, який встиг вибити м'яч, рахунок міг змінитися не на користь нашої збірної.

56' - повернули шведи боржок українцям. Форсберг отримав м'яч в штрафній і з відмінної позиції обвідним ударом поцілив у стійку вже воріт Бущана. 1:1 за ударами в каркас.

55'- Сидорчук! Який удар від нашого опорника, але м'яч вдарився в штангу. Знову Ярмоленко з флангу загострив і отасовал на Сидорчука. Трохи не вистачило українцям, щоб знову вийти вперед.

54' - тьохнуло трохи після удару Ларссона метрів з 30. М'яч пройшов поруч зі штангою. Бущан начебто і контролював, але виглядало небезпечно.

52' - ледь виніс від свого штрафного від Кривцова не став гольовою передачею на Ярмоленка. Того випередив Ульсен, який вийшов далеко з власних воріт і виніс м'яч в аут.

49' - вдалося українцям відвести м'яч від своїх воріт. До цього шведи непогано затиснули "жовто-синіх" поблизу нашого штрафного, навіть м'яч винести особливо не виходило.

45' - почався другий тайм. Ще 45 хвилин нас точно чекає.

Все-таки не перший удар в створ для шведів, десь УЄФА нарахував ще один. В цілому статистика підтверджує нічийний результат на табло. Всього ударів по воротах 6 у шведів, 5 у українців. У рамку по два у кожній з команд. Щодо володіння невелику перевагу в України 53% на 47%. Правда, за кутовими поки повну перевагу Швеції - 3:0.


Ось він гол від Форсберг. Сподіваємося, що далі буде забивати тільки Україна.

Не вистачило українцям пари хвилин, щоб піти на перерву з перевагою. Рефері відправляє команди в роздягальні, є 15 хвилин перевести дух.

43' - перший удар в створ від Швеції і гол. Форсберг отримав м'яч поблизу штрафного і пробив. М'яч рикошетом від ноги Забарна влітає в сітку воріт Бущана. Який же прикрий гол під кінець тайму.

41' - Кулушевскі падає у штрафному українців, але рефері надійний - показує потрібно вставати.

Ну і фото гармати від Зіни теж є.

Фото: Зінченко найпотужнішим ударів виводить українців вперед (uefa.com)

А ось і відео голу Зінченка. Яка ж чудова атака вдалася українцям.

32' - Україна заробила небезпечний стандарт поблизу штрафного шведів. Шапаренко подав, м'яч потрапив до Ярмоленка, але удар Андрій пройшов трохи вище воріт.

30' - Бущан красунчик! Ларссон підступно пробивав з дальнього штрафного, але Георгій на місці і перевів м'яч на кутовий.

27'- ГООООООООООЛ!!!!!! УКРАЇНА ЗАБИВАЄ.

Ярмоленко отримав м'яч на правому фланзі, накрутив захисника і шведи вирізав на Зінченка, який потужно увігнав м'яч у сітку. Україна виходить вперед.

19' - Пронесло українців. Дуже небезпечно пробивав Ісак, змістившись трохи в центр з лівого флангу. М'яч пройшов трохи повз. Бущан на удар явно не реагував.

15 хвилин вже пройшло, поки особливо без моментів. Команди по черзі катають м'яч у центрі поля. За ударами також паритет - 2:2, правда в українців є удар в ствір, який залишається єдиним на обидві команди.

11' - Яремчук! Дуже хороша комбінація вдалася українцям в чужій штрафній. Ярмоленко обігрався з Яремчуком, а Роман, хоч і з кута, але гостро пробив у ворота. Спас шведів кіпер Ульсен.

9' - а ось і перший удар у України, правда вийшов він вкрай невдалим у Шапаренко. Микола пройшов по центру і з непоганої позиції зважився на удар, але м'яч ледь не полетів в аут.

7' - перша небезпека біля воріт Бущана. Двічі шведи намагалися пробити, але обидва рази удари блокувалися нашими захисниками. В результаті кутовий, який завершився нічим.

5' - трохи шведи підібгали українців на нашій половині поля, але поки все без загострення.

4' - поки збірні не форсують події, спокійно катаючи м'яч в центрі поля.

Понеслася. Україна починає цей поєдинок з центру поля.

Команди вже на полі. Звучить гімн України.

До матчу залишається півгодини, а поки є основні склади команд.

Україна: Бущан - Кривцов, Забарний, Матвієнко - Караваєв, Степаненко, Сидорчук, Шапаренко, Зінченко - Ярмоленко, Яремчук

Швеція: Ольсен - Люстіг, Лінделеф, Даніельссон, Аугустінссон - Ларссон, Ольссон, Екдаль, Форсберг - Кулусевскі, Ісак

Джерело: РБК-Україна

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...