200 000 давно замало: Рада готується в рази збільшити сума гарантованого відшкодування банківських вкладів фізосіб

Українці різко збільшили депозити: банкам приготували нові правила щодо вкладів

В Україні загальна сума депозитів, які розмістили у банках фізособи, досягла 1 трлн 17 млрд грн. Усього за два роки сума злетіла на 58%. У Раді знаходиться законопроєкт №5542-1, який кардинально змінить правила щодо депозитів. Наразі, якщо банк закриється, вкладнику віддадуть суму до 200 тис. грн. Цю цифру хочуть збільшити до 600 тис. грн, зазначають Патріоти України.

Про це у своєму Telegram-каналі написав голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев. "Це стане ще одним стимулом до збільшення розмірів банківських заощаджень наших громадян", – прокоментував нардеп ідею законопроэкту.

Скільки депозитів розмістили у банках

Гарантовану суму банківських вкладів хочуть підвищити спочатку до 400 тис. грн, а з 1 січня 2023 року – до 600 тис. грн. Це та сума, яку вкладнику повернуть у будь-якому разі, що б не трапилося з фінансовою установою, якій людина довірила свої заощадження.

Зазначимо, що в Україні всі банки (крім Ощадбанку) є членами Фонду гарантування вкладів (ФГВО). Якщо банк закривається, то ФГВО запроваджує тимчасову адміністрацію, а потім реалізує майно фінансової установи, щоб відшкодувати збитки вкладникам.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.