2022 року в автопромі відбувся перелом: Стало відомо, чому в Європі масово знімають із виробництва малолітражки

Європейські автовиробники масово знімають із виробництва «малолітражки. Як правило, це стосується бензинових автівок, відмовляючись від яких компанії прагнуть скоротити свої витрати та знизити рівень викидів вуглекислого газу (CO2) в атмосферу.

Як передає MMR, про це пише Automotive News Europe.

Наочне підтвердження цього – статистика продажів. Якщо в 2017 році в Європі було реалізовано 1,2 млн компактних малолітражних авто, то через п’ять років, в 2022 році, сегмент мікрокарів на європейському ринку скоротився майже удвічі.

Різке падіння продажів таких автіво стало наслідком зняття з виробництва в 2022 році цілого ряду колись популярних «малолітражок», включаючи Citroen C1, Peugeot 108 і Smart ForFour, які пішли з ринку слідом за Opel Karl і Adam, Skoda Citigo, Ford Ka, Seat Mii та Suzuki Celerio.

На думку експертів, позбавляючись міських «компактів», автовиробники прагнуть знизити витрати на розробку нових моделей, які повинні відповідати наступному, суворішому екологічному стандарту «Євро-7».

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:33

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі. Така ініціат...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...