$20,5 млн інвестицій: Воднева компанія, засновником якої є українець, залучила кошти для виробництва силових модулів на водневі літаки

Ці кошти підуть на розробку рішень для зберігання водню і комплектів для переобладнання комерційних літаків під енергоносій майбутнього.


Модульні капсули для транспортування зеленого водню     Фото: elektrovestiДо 2025 року Universal Hydrogen почне виробництво силових модулів для водневих літаків. Американська компанія Universal Hydrogen по розробці водневих паливних елементів для літаків, засновником якої є українець Павло Єременко, залучила $20,5 млн інвестицій. Ці кошти підуть на розробку рішень для зберігання водню і комплектів для переобладнання комерційних літаків під енергоносій майбутнього, – повідомляють Elektrovesti, передають Патріоти України.

«Водень – це єдиний реальний шлях для авіації досягти цілей Паризької угоди, допомогти обмежити викиди вуглекислого газу і тим самим – зупинити глобальне потепління», – сказав генеральний директор Universal Hydrogen Павло Єременко.
Першим продуктом компанії Universal Hydrogen стануть модульні капсули для транспортування екологічно чистого водню, виробленого з використанням відновлюваних джерел енергії, для літаків, обладнаних під водневі паливні елементи.
В кінцевому підсумку капсули різних розмірах будуть доступні для літаків різного типу – від повітряних таксі вертикального зльоту і посадки до лайнерів дальньої протяжності. «Ми хочемо, щоб модульні водневі капсули були взаємозамінними в кожному класі літаків, на зразок сучасних акумуляторів», – пояснив Єременко.

Щоб запустити ринок таких капсул, Universal Hydrogen розробляє літак з модифікованим турбогвинтовим двигуном, на 40-60 місць, здатний виконувати регіональні польоти на відстань до 1100 км. Проект є результатом співпраці з компаніями Plug Power (поставка водню і паливних елементів) і magniX, яка розробляє двигуни для електричних літаків.

Засновник Universal Hydrogen розраховує, що інноваційний літак підніметься в повітря до 2025 року, до цього ж часу почнеться і виробництво водневих комплектів для модернізації лайнерів.
Павло Єременко народився в 1979 році у Львові, у віці 13 років разом з батьками емігрував до США. З червня 2016 року обіймав посаду технічного директора інноваційного центру Airbus Group. У вересні 2020 року Єременко заснував Universal Hydrogen.
Джерело: Електровісті

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...