А без них скрепи можуть хоч вішатися: Норвежці відмовилися сертифікувати "Північний потік-2"

Без сертифікації Північного потоку-2 норвежцями неможливо почати його експлуатацію.

Норвезька компанія DNV GL, котра мала сертифікувати російський газопровід Північний потік-2 після завершення його будівництва, відмовилася це робити через санкції США. Про це повідомляє Teller Report з посиланням на заяву компанії, передають Патріоти України.

«DNV GL припинить будь-яку діяльність з сертифікації газопроводу Північний потік-2 відповідно до санкцій й до тих пір, поки ці санкції залишаться в силі», — йдеться у заяві компанії.

Там додали, що вони зараз реалізують план поступового згортання підтримки проєкту будівництва. Без сертифікації Північного потоку-2 норвежцями неможливо почати його експлуатацію. Інспекція та сертифікація газопроводу обов’язкова також на його данській ділянці, де будівництво ще не почалося.

У грудні 2020-го Росія поновила будівництво Північного потоку-2. Зараз із приблизно 2460 км газопроводу укладено понад 2300 км (близько 94%). 28 грудня у Німеччині закінчили будівництво 2,6 кілометра відрізку Північного потоку-2. З 15 січня російський трубоукладач Фортуна може приступити до робіт з прокладання Північного потоку-2 в акваторії Данії.

Будівництво Північного потоку 2 було зупинене з грудня 2019 року через американські санкції. 1 січня 2021 року Конгрес США затвердив оборонний бюджет на 2021 рік, до якого входять нові санкції проти Північного потоку-2.

Американські санкції забороняють іноземним компаніям надавати послуги з тестування, інспектування та сертифікації трубопроводу. Їм дано 30 днів на те, щоб покинути проєкт, в іншому разі вони потраплять під санкційні обмеження США.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...