А грошей самі дочекаються? Українцям доведеться платити податок на другу пенсію, в Кабміні визначилися з термінами

В Україні накопичувальну пенсійну систему хочуть ввести вже у 2021 році. "Друга пенсія" буде обкладатися податком й виплачувати його потрібно буде вже з 2023 або 2024 року. Про це в ефірі "Суспільного" заявила міністерка соцполітики Марина Лазебна, передають Патріоти України.

Міністерка зазначила, що зараз Кабмін працює з народними депутатами, щоб закон був розглянутий в парламенті. Якщо закон буде прийнятий у 2021 році, то перші відрахування почнуться у 2024 році.

Нова система буде працювати за такою схемою: з зарплати українців будуть збирати по 4% на спеціальний рахунок; гроші будуть інвестувати; зібрані гроші при досягненні 60-річчя будуть платити у вигляді другої пенсії. За підрахунками міністерства, якщо відкладати 35 років з зарплати в 15 тис. грн, друга пенсія може скласти близько 3 тис. грн. Сьогоднішніх пенсіонерів нововведення ніяк не торкнуться.

Новий удар по кишені! Українцям готують подорожчання бензину, дизеля та автогазу - законопроєкт уже в Раді

вівторок, 14 травень 2024, 9:48

Законопроєкт про підвищення акцизів, зокрема на бензин, зареєстровано у Верховній Раді. Документ передбачає, що акцизи на пальне будуть підняті до європейського рівня до 2028 року. Поетапне підвищення розпочнеться вже з 1 липня 2024-го. Йдеться про про...

Українські біженці можуть отримати гроші на оренду житла в Польщі: Що варто знати

вівторок, 14 травень 2024, 3:25

Біженці з України, які перебувають у Польщі, можуть претендувати на участь у програмі "Крок Додому", яка спрощує процес оренди житла. Однак для участі в цій програмі необхідно відповідати певним критеріям. Про це повідомили на сайті Польського консульт...