А як же "кінець епохи бідності"? Мінекономрозвитку зробило прогноз на 2020-й

На противагу очікуванням погіршилася ситуація у видобувній промисловості, машинобудуванні, постачанні електроенергії, газу та пара.

За даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, в І кварталі наступаючого 2020 року негативна динаміка в промисловості нашої країни триватиме і навіть буде посилюватися. До таких висновків, провівши відповідні розрахунки, дійшли експерти з Департаменту економічної стратегії та макроекономічного прогнозування, передають Патріоти України.

Але все ж такі прогнози поширюються не на всі види промислової сфери. Деякі види діяльності, навпаки, будуть відчувати позитивний вплив за допомогою введення в експлуатацію нових виробничих потужностей, а також поліпшень по зовнішній кон'юнктурі на сталь перед черговим будівельним сезоном. Також деяку лепту внесе збільшення сировинної бази сільгосппродукції (урожай соняшника), поступове вирішення проблем, пов'язаних з логістикою і т. ін.

При цьому експерти з Мінекономіки нагадали, що зниження виробництва в промисловості в минулому місяці поглибилося до 7,5% г / г ( "мінус" 5,0% в жовтні 2019 року). "На противагу очікуванням погіршилася ситуація у видобувній промисловості, машинобудуванні, постачанні електроенергії, газу та пара - види промислової діяльності з найбільшим негативним внеском", - йдеться в документі департаменту.

При цьому експерти міністерства зазначають, що раніше подібні тенденції в Українському виробництві пояснювалися дією якихось окремих одиночних факторів. Це і нестабільні замовлення на внутрішніх ринках, повна або часткова зупинка на ремонт деяких виробничих потужностей метпідприємств, тепла погода (енергетика), збереження проблем з логістикою на залізничних напрямках (складності відвантаження продукції ГМК), несприятлива зовнішня кон'юнктура (металургія), то сьогодні темпи падіння тривають вже шостий місяць поспіль. Вони охопили всі види промислової діяльності, за винятком хімічного виробництва, виробництва меблів, а також ремонту і монтажу устаткування.

Все це дає підстави стверджувати, що фактори вже давно носять системний характер. Наприклад, недолік попиту в поєднанні з негативним впливом зміцнення гривні на конкурентоспроможність вітчизняних виробників.



Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...