А казали, що припиняють поставки: Найбільша у світі нафтосервісна компанія розширює бізнес у РФ

Найбільша у світі нафтосервісна компанія SLB розширюється в Росії після того, як основні західні конкуренти покинули країну після повномасштабного вторгнення Москви в Україну. Про це повідомляє Financial Times, передають Патріоти України.

SLB (раніше відома як Schlumberger), підписала нові контракти і найняла сотні співробітників у РФ навіть після того, як два її найбільші американські конкуренти Baker Hughes і Halliburton продали свої російські бізнеси місцевим менеджерам у 2022 році.

Згідно з документами, отриманими некомерційною групою Global Witness, з якими ознайомилася FT, в грудні російський бізнес SLB підписав контракт із російським нафтогазовим інститутом Vnigni про допомогу в побудові моделей нафтових і газових родовищ.

FT виявила понад 1000 оголошень про роботу, розміщених компанією з грудня, в яких шукають працівників на різні посади - від водіїв до хіміків і геологів. Пошуки FT у російських базах даних торгових марок та корпоративних баз даних показують, що російські дочірні компанії SLB зареєстрували дві нові торгові марки в липні.

Рік тому компанія заявила, що припиняє поставки продукції і технологій до Росії з усіх підприємств SLB по всьому світу «у відповідь на постійне розширення міжнародних санкцій». Але, як свідчать документи, компанія продовжувала імпортувати матеріали на суму 17,5 млн дол. у період з серпня по грудень 2023 року. Більша частина імпорту SLB надійшла з Китаю та з Індії.

Хоча правозахисні групи та український уряд стверджують, що робота SLB допомагає генерувати мільярдні доходи від продажу нафти, які йдуть на підтримку воєнних зусиль Кремля, західні політики уникають запровадження всеосяжних санкцій проти нафтогазових компаній в Росії, зазначає видання. Вони побоюються, що це призведе до припинення експорту викопного палива і спричинить різкий стрибок світових цін на нафту.

Минулого липня SLB заявила, що припиняє поставки продукції та технологій до Росії через розширення міжнародних санкцій. А в лютому Global Witnes повідомила, що європейські та американські нафтові компанії отримали рекордні прибутки понад 281 мільярд доларів із початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

"Занадто багато чинників...":Що буде з курсом долара в Україні

неділя, 18 серпень 2024, 13:30

В Україні курс долара у більшості обмінників фінкомпаній та працюючих вихідними відділень банків перебуватиме в межах коридору: прийом від 40,60 до 41,30 гривень та продаж від 41,35 до 41,65 гривень. А курс євро власники обмінників 17−18 серпня виставл...

Українцям масово відмовляють у субсидіях: Що робити, аби все-таки отримати допомогу від держави

неділя, 18 серпень 2024, 13:15

В умовах повномасштабної війни держава продовжує адресно підтримувати тих українців, хто цього потребує - зокрема, надаючи житлові субсидії. При цьому нині в Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу - без збирання довідок та витрачання...