А лякали Ілоном Маском та вакцинами: У РФ виділили колосальну суму на програму з імплантації чіпів у мозок

Кошти на реалізацію проекта мають намір виділити з національних програм "Наука", "Демографія", "Охорона здоров'я", "Продуктивність праці та підтримка зайнятості".

У Росії створили робочу групу для опрацювання нової федеральної програми "Мозок, здоров'я, інтелект, інновації на 2021-2029 роки", схваленої главою РФ Володимиром Путіним. Проєкт передбачає вживлення чіпів у мозок людини. Його вартість оцінили приблизно в $738 млн (54 млрд рублів). Про це повідомив російський "Коммерсантъ", посилаючись на інформацію від власного джерела, передають Патріоти України.

Зазначається, що програма реалізовуватиметься за сприяння Міністерства науки і вищої освіти РФ. Вона передбачає розвиток технологій нейроінтерфейсів (brain-computer interface, BCI). Йдеться про набір програмно-апаратних комплексів, які дозволяють безпосередньо управляти зовнішніми пристроями (ПК або екзоскелетом) за допомогою електричних сигналів мозку. Останні трансформуються в команди управління завдяки технологіям штучного інтелекту.

За даними видання, документ розроблено Російською академією наук спільно зі співробітниками Московського державного університету імені Ломоносова (МДУ) і схвалений главою РФ ще в березні 2021 року.

Опрацювання Путін доручив прем'єр-міністру Михайлу Мішустіну, а також керівнику адміністрації президента Антону Вайно. Зі свого боку в російському Міносвіти заявили, що проєкт перебуває лише "на стадії початкової опрацювання". Водночас кошти на його реалізацію в РФ мають намір виділити з національних програм "Наука", "Демографія", "Охорона здоров'я", "Продуктивність праці та підтримка зайнятості", а також "Цифрова економіка".

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...