А в росіян знову нічого, крім горілки, не виходить: У космосі вперше виростили редиску

Овоч тепер можуть використовувати під час тривалих польотів на Місяць і Марс.

Астронавт НАСА Кейт Рубінс зібрала редиску, яку вона виростила в космосі. Дослідниця зазначила, що це допоможе в майбутньому виробляти продукти харчування в умовах мікрогравітації, особливо це буде корисно під час довгострокових космічних польотів на Місяць і Марс, інформують Патріоти України.

Редиску виростили в розширеному рослинному середовищі проживання на борту Міжнародної космічної станції (МКС). Урожай вдалося зібрати через 27 днів після посадки. Рубінс зібрала двадцять редисок, обернула їх у фольгу і помістила в холодильник. Як зазначили в НАСА, їх відправлять на Землю в рамках 22-ї комерційної місії SpaceX.
Редиска стала ще одним видом свіжих продуктів, які можна вирощувати в умовах мікрогравітації. Дослідники вибрали її для експерименту Plant Habitat-02 (PH-02), тому що овоч досить простий і досягає зрілості приблизно за місяць.
Крім того, редис є життєздатною випробувальною рослиною для майбутніх довгострокових місій, оскільки він їстівний і поживний. Овоч генетично схожий на резуховидку - невелику квітучу рослину, яку часто вивчали в умовах мікрогравітації. «Редиски - це інший вид культури, який астронавти поки не вирощували в космосі. Вирощування різних культур допомагає нам визначити, які рослини виживають в умовах мікрогравітації і пропонують різноманітність і баланс харчування для астронавтів, що знаходяться в тривалих польотах», - пояснили в НАСА.

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...