А ви це знали? Розкрито важливий секрет - коли краще купувати долар і як змінюється курс протягом дня

В Україні, купуючи долар, варто враховувати ринковий тренд. Якщо долар дорожчає, краще купувати валюту одразу, коли з'явилася така можливість, передають Патріоти України.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. У період відносної стабільності на ринку курс може навіть залишатись незмінним упродовж дня – у такому випадку час проведення операції не має принципового значення. А якщо вам треба продати долари, щоб купити гривню, в період девальвації бажано зробити це якомога пізніше.

"Якщо ж треба продати певну суму валюти на необхідні витрати у гривні під час девальваційного тренду, сплануйте цю операцію якнайближче до моменту розрахунку в гривні. Це дозволить отримати додаткову гривню коштом приросту курсу іноземної валюти, що особливо помітно на операціях із великими сумами. Окрім того, радимо користуватися механізмом тимчасової фіксації курсу в оператора валютного ринку", – пояснюють у КИТ Group.

У деяких обмінниках, зокрема й у КИТ Group, можна зафіксувати курс на 60 хвилин. При тому, як кажуть аналітики, купівля валюти може бути вигіднішою на початку тижня, особливо у вівторок-середу, коли на ринку встановлюється рівновага після вихідних. Найкращий час для купівлі валюти – це ранок, коли банки й обмінники встановлюють свої курси і вони ще не відкориговані ринковою активністю протягом дня.

"Проте варто враховувати можливі зміни курсу під впливом новин або подій на міжнародних ринках. У п'ятницю ціна придбання валюти може зростати через підвищений попит на неї перед вихідними. А от для продажу валюти, особливо готівкової, чи обміну з валютної банківської картки на гривневу кінець тижня та вихідні дні – не найкращий час. Саме у ці дні зростають витрати людей на покупки чи відпочинок, що часто пов’язано з необхідністю продажу валюти. Тому оператори валютного ринку часто занижують перед вихідними курс купівлі валюти у клієнтів", – розповідають у компанії.

Також варто зазначити, що в деяких випадках курс долара може встановлюватись індивідуально. Якщо ви продаєте відносно велику суму (тисячі доларів), то в деяких компаніях можна домовитись про більш вигідні умови.

Розмитнення авто в Україні: Чи існують пільги і що треба знати

середа, 4 вересень 2024, 18:56

Українці можуть купити авто за кордоном, але для цього потрібно його розмитнити. Нині пільг на цей процес майже немає, передають Патріоти України. Для українців відмінили пільгу на розмитнення авто і тепер цей процес знову платний. Проте авто для війсь...

В Україні посилять пенсійні правила: Ось хто більше не зможе вчасно отримувати виплату

середа, 4 вересень 2024, 18:43

В Україні пенсійні правила посилять з 1 січня 2025-го. Це відбудеться в межах змін, що було ухвалено ще в 2017-му. В результаті ще більше українців не зможе вийти вчасно на пенсію (тобто в 60 років), передають Патріоти України. Як йдеться в матеріалі O...