Абонентам українського мобільного оператора стрімко підвищили вартість тарифів: Ось кому потрібно платити більше

Український мобільний оператор Vodafone з 1 серпня підвищив вартість своїх тарифів. Втім, зміни зачепили не лише ціни, а й наповнення окремих пропозицій, передають Патріоти України.

Так, повідомили в самому операторі, тариф Vodafone Red Start здорожчав на 15 грн. Тепер його вартість становить 190 грн/місяць замість поточних 175 грн.

Тариф Vodafone Red Pro здорожчав на 30 грн – з 230 грн/місяць до 260 грн. "Водночас ми збільшуємо обсяг інтернету: з 30 до 40 ГБ; хвилин на інші мережі України: з 250 до 350 хв", – розповіли в операторі.

Вартість тарифу Vodafone Red Max збільшилася на 30 грн – до 330 грн/місяць. Також збільшились:

  • обсяг інтернету з 50 до 60 ГБ;
  • хвилин на інші мережі України – з 400 до 500 хв.

Вартість тарифу Vodafone Red Unlim Plus збільшилась на 50 грн – до 400 грн/місяць. Також зросла кількість хвилин на інші мережі України – з 500 до 600 хв.

Тариф Vodafone Red Unlim Max здорожчав на 50 грн – з 450 грн/місяць до 500 грн. "Збільшуємо обсяг хвилин на інші мережі України: з 700 до 800 хв", – розповіли у Vodafone.

Окрім цього, у всіх цих тарифах, а також Vodafone ULTRA змінилася вартість дзвінків на інші мережі України у разі передчасного використання місячного пакету послуг. З 1 серпня це коштує 1,5 грн/хв. Також у деяких пропозиціях змінилась вартість інтернету – за умови передчасного використання місячного пакету послуг.

Абонентам "Київстар", lifecell та Vodafone потрібно бути готовими до проблем з інтернетом під час блекаутів

Водночас, українські мобільні оператори "Київстар", Vodafone та lifecell заявили, що забезпечити повну автономність зв'язку та інтернету під час блекаутів вкрай складно. Адже, щоб виконувати нові вимоги, "потрібно задіяти потужність по суті одного енергоблоку АЕС".

Як йдеться у заяві операторів, щоб обладнати акумуляторами та генераторами 100% базових станцій до 1 лютого 2025 року, як того вимагають нові правила, потрібно провести закупівлі відповідного обладнання, а також палива на понад 13 млрд грн.

При цьому, підкреслюється, для виконання вимог операторам потрібно безперебійне забезпечення електроенергією протягом часу, необхідного для повної зарядки акумуляторів. А для цього потрібні дозволи від обленерго на збільшення потужності.

Водночас, наголошується, для зарядки акумуляторів, які живитимуть базові станції протягом 10 годин, потребується близько 2,8 ГВтг електроенергії на добу. "Для цього потрібно задіяти потужність за суттю одного енергоблоку АЕС", – йдеться у заяві.

Крім того, розповіли у "Київстар", Vodafone та lifecell, щоб виконати висунуті вимоги, їм потрібно найняти додаткових людей. Адже поточної кількості персоналу для цих цілей не вистачає. "За приблизними підрахунками потрібно додатково найняти десятки тисяч працівників", – пояснили там.

В Україні стрімко переписали ціни на популярний продукт: Чого чекати далі

середа, 7 серпень 2024, 9:08

Ціни на кавуни в Україні знизилися майже вдвічі. Причина - сильна спека, через яку виробники прагнуть якнайшвидше продати свою продукцію. Про це повідомив провідний науковий співробітник Інституту аграрної економіки Богдан Духницький, передають Патріот...

По всьому світу обвалилися ціни на ключовий продукт: Яка причина і що буде далі

середа, 7 серпень 2024, 8:36

Ціна на цукор впала до найнижчого рівня з жовтня 2022 року через розпродаж на світових ринках та збільшення поставок з Бразилії. Перспективи збільшення виробництва в Індії також покращують пропозицію цукру на ринку. Про це пише Bloomberg, передають Пат...