Аби до порту проходило якомога більше суден: У Маріуполі поглиблюють дно Азовського моря

В районі Маріупольського порту переважають текучі мули. Через це відбувається інтенсивне замулювання підхідного каналу та акваторії порту.

У Маріуполі в акваторії морському порту та підхідного каналу здійснюються роботи з днопоглиблення Азовського моря. Про це повідомляє маріупольський телеканал «Сигма», передають Патріоти України.

Завдання максимум відновити восьмиметрову глибину, аби до порту проходило якомога більше суден. Земснаряди Гігант та UMD HERCULES у роботі. Саме ці машини працюють на водних шляхах до Маріуполя. Завдання максимум відновити восьмиметрову глибину, аби до порту проходило якомога більше суден.

В районі Маріупольського порту переважають текучі мули. Через це відбувається інтенсивне замулювання підхідного каналу та акваторії порту. Тому експлуатаційне днопоглиблення необхідно проводити тут щорічно. Тож зараз на каналі Вугільної гавані працюють два самовідвозних землесоси. Паспортні глибини каналу повинні сягати 9 метрів 15 сантиметрів, паспортна прохідна осадка суден вісім.

Для відновлення стандарту на каналі порту з липня працюють спеціалізовні судна. Підрядник обіцяє до кінця року відновити ці характеристики. У 2017 році роботи з експлуатаційного днопоглиблювання не проводилися взагалі. Довелося знизити прохідну осадку суден до семи з половиною метрів.

Зараз роботи на підхідному каналі Вугільної гавані Маріупольського порту та біля причалів тривають цілодобово. У проекті задіяно одразу три спеціалізованих днопоглиблювальних судна підрядника. Окрім днопоглиблення Азовського моря у Маріуполі зараз також тривають аналогічні у порту Бердянська.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...