​Аби Київ виконав домовленості: Команда МВФ досягла прогресу в переговорах з українською стороною

Команда фахівців МВФ досягла істотного прогресу в обговоренні законодавчих ініціатив і продовжить дискусію найближчими днями. Як повідомляють Патріоти України із посиланням на "Інтерфакс-Україна", про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

"Команда фахівців МВФ, які відвідали Київ, досягла істотного прогресу в обговоренні законодавчих ініціатив, спрямованих на підтримку зростання і забезпечення стабільності. Дискусії триватимуть найближчими днями", - сказав він.
Як повідомлялося, група експертів МВФ під керівництвом глави місії в Україні Рона ван Родена розпочала роботу в Києві 20 лютого і пропрацювала близько тижня.
Нагадаємо, 17 лютого 2020 року завершилася дія попередньої програми співпраці між Україною та МВФ у рамках механізму stand-by. Вона була затверджена 18 грудня 2018 року в обсязі - SDR2,8 млрд або близько $3,9 млрд, однак Україна змогла отримати за нею лише перший транш SDR1 млрд (близько $1,4 млрд). У 2019 році фінансування відсутнє.
Президент, уряд і Нацбанк України на початку грудня 2019-го домовилися з менеджментом МВФ про відкриття нової трирічної програми розширеного фінансування EFF на $5,5 млрд. Остаточне рішення має ухвалити рада директорів Фонду після виконання Києвом останніх попередніх заходів.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...