Аби МВФ дав кредит, аби не було дефолту: Гривні пророкують суттєве зміцнення до кінця року

Томаш Фіала назвав настрої інвесторів позитивними, хоча бізнес очікує підсумків недільних виборів і нового складу уряду.

Бізнес покращив прогноз щодо курсу гривні до долара на кінець року до 27,5 грн/дол. з 29,7 грн/дол., прогнозованих раніше. Про це повідомили в Європейській Бізнес Асоціації з посиланням на заяву президента ЄБА Томаша Фіали під час зустрічі представників асоціації з керівництвом Національного банку України, передають Патріоти України.

«Ми також переглянули прогноз щодо курсу грн на кінець року з 29,7 грн/дол. до 27,5 грн/дол., і щодо боргу до ВВП до 54%, що представляє будь-які розмови про дефолт неактуальними», - сказав Фіала.

Серед можливих викликів він назвав збереження незалежності НБУ і судові рішення про можливе повернення «ПриватБанку» колишнім власникам. Загалом Фіала назвав настрої інвесторів позитивними, хоча бізнес очікує підсумків недільних виборів і нового складу уряду.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...