Аби погода вдруге не завадила: З США запускають на МКС багаторазовий Crew Dragon Ілона Маска, вперше в пілотованому режимі (відео)

Космічний корабель Crew Dragon на мисі Канаверал у Флориді, США

30 травня о 22:22 за Києвом має відбутися перший пілотований запуск приватного космічного корабля SpaceX Crew Dragon з двома астронавтами на борту. Вперше - після згортання програми "Спейс-Шаттл" у 2011 році, зазначають Патріоти України.

Космічний корабель компанії SpaceX - Crew Dragon - за допомогою багаторазової ракети Falcon 9 має доставити двох космонавтів NASA Боба Бенкена і Дугласа Герлі на висоту 400-км над Землею до Міжнародної космічної станції.

Старт - з мису Канаверал у Флориді, США цього разу заплановано на 22:22 за Києвом.

У випадку успішного запуску Сполучені Штати відмовляться від послуг російських кораблів "Союз", які зазвичай проводять відправку на МКС з космодрому "Байконур", що у Казахстані.

Про місію та нову програму комерційних польотів - читайте за посиланням.

Космонавти NASA Дуглас Герлі (ліворуч) та Боб Бенкен, фото Reuters

Англомовна трансляція від NASA

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...