Аферисти спустошили понад тисячу карток! В Україні сталася масова крадіжка грошей з банківських рахунків

В Україні кіберполіція вивела на чисту воду два злочинні угруповання, що займалися крадіжкою грошей з банківських карток. Зловмисники створювали фішингові сайти та з їхньої допомогою викрадали гроші з банківських карток. Про це розповіла прес-служба кіберполіції України, передають Патріоти України.

Кіберполіцією Харківської області було викрито дві злочинні групи, які займалися крадіжкою грошей з банківських карток українців. Злочині групи створили фішингові сайти, що майже копіювали інтерфейс банківських сторінок, інтернет-магазинів, платформ з оголошеннями.

Клієнтам банків надсилали посилання на ці сайти, за якими їм пропонували зайти, зваблюючи власників карткових рахунків вигідними пропозиціями.

"Зловмисники в месенджерах розсилали ці посилання під виглядом пропозицій оформлення фінансових виплат, отримання коштів за проданий товар. Дані, введені користувачами на фішингових сайтах, автоматично ставали відомі фігурантам", - йдеться в поовідомленні прес-служби кіберполіції.

Завдяки отриманими даним, аферисти через платіжні системи вивели гроші з понад тисячі банківських карток громадян. Причому загалом у людей було викрадено майже 2 млн гривень.

Очевидно, ця сума була би значно більшою, якби не викриття службою кіберполіції. В ході обшуків у фігурантів справи дома було вилучено комп’ютерну техніку, телефони, банківські картки, гроші та SIM-карти.

Шахраї не гребували крадіжками з карт не лише заможних громадян, але й пересічних українців. Отже, кіберполіція застерігає українців: не кваптеся заходити на підозрілі посилання в інтернеті

Євро та долар можуть зрівнятися в ціні й уже незабаром коштувати однаково: Що це означає

середа, 24 квітень 2024, 7:22

Учасники фінансового ринку вважають, що євро та долар можуть зрівнятися в ціні. Так, у Bank of America очікують, що це може статися вже за пів року. Імовірність же такого перебігу подій там оцінюють у 10% - при тому, що на початку року ринок майже не б...

Таємні витрати на війну? Кремль засекретив у бюджеті рекордну за 20 років суму

середа, 24 квітень 2024, 6:48

Російська влада продовжує нарощувати секретні витрати федерального бюджету, які вже обійшлися платникам податків у 10 трлн рублів. У 2023 році практично кожен четвертий рубль, витрачений урядом, пішов на засекречені статті, що стало рекордом за два дес...