Афганістан вже запропонував... родзинки: Росія може почати міняти свою нафту на продукти

На шостому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну Афганістан заявив про бажання закуповувати у Росії товари та нафтопродукти за бартерною схемою. Про це заявив глава Мінпромторгу Афганістану Нуріддін Азізі. Про це повідомляє агентство країни-агресора РІА "Новости", передають Патріоти України.

За словами Азізі, імпорт за бартером - в пріоритеті, але якщо така схема не буде затверджена, Афганістан може використовувати фінансові розрахунки. "Відносно Афганістану немає ніяких обмежень з боку США або ЄС з подібних постачань сировини, Афганістан може розплачуватися за ці товари грошима", - заявив міністр.

У разі бартерної схеми в обмін на поставки нафтопродуктів і товарів з РФ Кабул міг би запропонувати Москві свої корисні копалини, родзинки та лікарські трави, повідомив Азізі.

Країна може поставляти сировину на російські фабрики, як зараз поставляє в Китай, додав міністр.

Переговори Кабула з Москвою:

Делегація Мінпромторгу Афганістану 14 серпня прибула до Росії. Бізнес-місія провела переговори з російськими колегами в Москві, а пізніше попрямувала до Казані.

Кабул має намір до кінця 2022 року домовитися з РФ про постачання близько 1 млн тонн бензину та 1 млн тонн дизельного палива.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...