Актуальне рішення: Заводу Коломойського не дозволили орендувати парковку біля головного офісу "ПриватБанку"

Нікопольський завод феросплавів, який претендував на оренду парковки біля головного офісу "ПриватБанку" у Дніпрі, не надав підтвердження, що в його статуті є пункт про організацію та експлуатацію паркувальних майданчиків.

Аукціонна комісія дискваліфікувала заявки Нікопольського заводу феросплавів бізнесмена Ігоря Коломойського і підприємства "ДніпроАзот" на оренду парковки біля головного офісу "ПриватБанку" у Дніпрі. Про це свідчать дані в системі "ProZorro.Продажі", передають Патріоти України.

У протоколі засідання комісії від 21 листопада ідеться, що в низці документів, поданих НЗФ, не вказано дати їх видання. Також завод не надав підтвердження, що в його статуті є пункт про організацію та експлуатацію паркувальних майданчиків.

"Статут учасника та відомості з Єдиного реєстру не містять інформації про можливість ведення діяльності з організації та експлуатації майданчиків для паркування. Учасник надав недостовірні дані, що є підставою для відхилення пропозиції", – ідеться в документі.

У зв'язку з порушеннями комісія вирішила дискваліфікувати НЗФ. У протоколі від 22 листопада комісія зробила аналогічні зауваження "ДніпроАзоту" й дискваліфікувала підприємство.

22 листопада повідомляли, що НЗФ, яким володіють колишні акціонери "ПриватБанку" Коломойський і Геннадій Боголюбов, купив право на річну експлуатацію парковки на 144 машини біля головного офісу банку у Дніпрі. У "ПриватБанку" заявили, що такі дії спрямовано на дестабілізацію роботи фінустанови.

У травні 2018 року Нацбанк України подав до Господарського суду Дніпропетровської області позовну заяву про звернення стягнення на рухоме майно, що належить НЗФ. Це майно передали у заставу як забезпечення зобов'язань "ПриватБанку" за кредитом рефінансування.

29 серпня суд затвердив мирову угоду між НБУ і НЗФ, повідомляла прес-служба НБУ. Ініціатором першої мирової угоди, згідно з повідомленням регулятора, був завод. Ще одну угоду було укладено 1 листопада 2019 року. Ініціатором також став НЗФ. У вересні на парковці, яку орендував завод, працівники НЗФ протестували проти мирової угоди. Вони стверджували, що через угоду їм не виплачують зарплати.

У Нацбанку зазначили, що у 2018 році НБУ подав 148 позовів проти Коломойського і 32 пов'язаних із ним компаній для стягнення приблизно $10 млрд за п'ятьма кредитами, які НБУ надав "ПриватБанку" із 2008-го до 2015 року. НБУ виграв 21 позов на стягнення $1,2 млрд, 18 із них набули чинності. Ці кредити видали банку тоді, коли його власником був Коломойський.

У серпні 2019 року у НБУ заявили, що в судах розглядають приблизно 270 справ, пов'язаних із "ПриватБанком". Нікопольський завод феросплавів є найбільшим підприємством України з виробництва силіко- і феромарганцю. За даними "Європейської правди", його контролює група EastOne українського бізнесмена Віктора Пінчука, а також група "Приват" бізнесменів Коломойського й Геннадія Боголюбова.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...