Амбітні плани: Україна та Мексика планують створити спільний космодром

Космодром планується використовувати для запуску супутників за допомогою українських ракет-носіїв малого класу.

Україна і Мексика розглядають можливість спільного будівництва космодрому на території цієї країни. Такі перспективи обговорювалися в ході III Мексиканської аерокосмічної та оборонної виставки FAMEX-2019, яку відвідала делегація Державного космічного агентства України, передають Патріоти України.

Космодром планується використовувати для запуску супутників за допомогою українських ракет-носіїв малого класу. Як зазначили в агентстві, мексиканська сторона висловила зацікавленість у створенні такого стартового комплексу і розвитку україно-мексиканського співробітництва у високотехнологічних сферах.

Як відомо, в української ракетно-космічної галузі немає свого космодрому. Обговорюється можливість його створення у Херсонській області. Також кілька місяців тому Південний машинобудівний завод виступив з ініціативою створення в Україні плавучого космодрому.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...