Амбітний проект: Україні треба з'єднати водним шляхом Чорне та Балтійське моря, - Гончарук

Прем'єр-міністр зазначив, що для реалізації такого проекту потрібно домовитись з Білоруссю та Польщею.

Олексій Гончарук. Фото: Фейсбук.

Уряд розглядає можливість започаткування проекту з об’єднання водних шляхів від Чорного до Балтійського моря. Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час виступу на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у Києві, передають Патріоти України.

«У нас, до речі, також є пару амбітних інфраструктурних проектів, про які ми вже починаємо комунікувати. Нам потрібно спробувати поєднати водним шляхом, наприклад, Балтійське і Чорне море. Це абсолютно реально», - сказав голова уряду. За його словами, для цього потрібно домовитись із Білоруссю та Польщею, й Україна вже робить кроки у цьому напрямку.

Він додав, що уряд готовий вийти за рамки, в яких Україна перебувала раніше, та спробувати реалізовувати нові можливості, які дозволяють державі стати сильнішою. Тим не менш, прем'єр-міністр закликав українців зняти "рожеві окуляри" і зрозуміти, що інші країни не будуть захищати Україну, якщо це шкодитиме їх інтересам.

"Нам як країні треба відійти від романтичних уявлень про світ, про те, що хтось буде на шкоду собі захищати наші кордони, ставати на горло своїм інтересам. Нам потрібно тверезо дивитися на світ. Кожна країна буде передусім захищати свій бізнес, своїх інвесторів, своїх громадян, свої кордони. Ми маємо робити так само. І усвідомлюючи це маємо будувати свої плани", – підсумував Гончарук.

Яку пенсію можна буде отримати з зарплатою 10 тис. грн

неділя, 28 квітень 2024, 8:45

В Україні з зарплатою в 10 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої сягає всього 2818,8 грн. Розмір виплати залежить від кількох показників, передають Патріоти України. Про це йдеться в публікації OBOZ.UA. Так, згідно з ...

Шмигаль розповів, чи вистачить Україні коштів на всі соціальні платежі у 2024 і 2025 роках

неділя, 28 квітень 2024, 7:30

Україна у 2024 та 2025 роках зможе профінансувати в повному обсязі та вчасно всі соціальні витрати. Впевненість у цьому висловив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він прокоментував це питання в ефірі телевізійного марафону "Єдині новини". Судячи з усього,...