Американська поліція почала застосовувати роботів-собак у якості напарників

Поліція почала тестувати роботів в квітні 2019 року, проте в документах немає інформації про те, в яких саме інцидентах застосовували Spot.

Поліція штату Массачусетс почала тестування роботів Boston Dynamics для виконання завдань. Поки їх не оснащували зброєю, але вже використовували в двох «інцидентах». Про це йдеться в документах, вивчених Американським союзом громадянських свобод (ACLU), передають Патріоти України.

Поліція почала тестувати роботів в квітні 2019 року, проте в документах немає інформації про те, в яких саме інцидентах застосовували Spot. Також неясно, управляли ними віддалено або пристрої працювали автономно.
За угодою між Boston Dynamics і поліцією Массачусетса, відомство не має права публікувати зображення робота. Формально, поліцейським заборонено навіть його знімати. Меморандум про взаєморозуміння діяв з 7 серпня до 5 листопада.

Як зазначили на Gizmodo, ймовірно, в Boston Dynamics почали співпрацювати з поліцейськими саме з чотириногого Spot, тому що він менше лякає людей. Глава Boston Dynamics Марк Райберт пояснював в інтерв'ю Boston.com, що в деяких аспектах роботи компанії дійсно схожі на людей, але це не означає, що у них є «емоції, особистість або его».

Представники Boston Dynamics розповіли Gizmodo, що поліція Массачусетса дійсно використовує роботів. У компанії стверджують, що поки це єдине її партнерство в сфері громадської безпеки. Boston Dynamics розраховує, що в наступні 5-10 років Spot будуть застосовувати для небезпечних ситуацій, наприклад, огляду підозрілого багажу і пригод. При цьому в компанії назвали головною метою безпеку людей.
«Ми б хотіли ще раз нагадати, що наша письмова ліцензійна угода зі споживачами Spot не дозволяє використовувати робота в будь-яких цілях, щоб нашкодити або налякати людей», - сказали представники Boston Dynamics.
Spot - чотириногий робот, який може працювати до 90 хвилин від однієї замінної батареї. Пристрій оснащений 360-градусним відеосенсором, а також деякими іншими датчиками. Робот може розганятися до 4,8 км / год з максимальним корисним навантаженням в 13 кілограмів. В кінці вересня 2019 року Boston Dynamics запустила продаж і оренду Spot для компаній.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...