Американці не можуть скаржитися?: Білий дім оприлюднив суми, які інвестуються в економіку США завдяки військовій допомозі Україні

Білий дім надіслав конгресменам звіт, який свідчить, що суттєва частина з виділених на допомогу Україні коштів інвестується в економіку США. Про це пише Politico, передають Патріоти України.

Зокрема, у документах Білого дому, які надаються конгресменам, йдеться про те, що компанії в Пенсильванії отримали $2,36 млрд на виробництво зброї та боєприпасів. В Техасі отримали $1,45 млрд, а в Аризоні – $2,2 млрд.

Акцент на цих штатах зроблено невипадково, адже 18 конгресменів з Техасу, та шестеро з Пенсильванії та Аризони не підтримували безпекову допомогу Україні.

Адміністрація президента США Джо Байдена за допомогою розповсюдження даних про інвестиції, які отримують компанії в цих штатів від допомоги Києву, намагаються переконати парламентарів та громадськість у необхідності підтримати Україну та Ізраїль.

У колонці Washington Post за авторством Марка Тіссена йдеться, що майже 90% коштів, які виділяються на допомогу Києву інвестуються в економіку США. Вони не надходять безпосередньо в Україну, а використовуються в штатах для створення нової зброї або заміни надісланої партнерам із запасів.

Наразі існує щонайменше 117 виробничих ліній в 31 штаті та 71 місті США, де американські робітники працюють над виробництвом систем озброєння для України. В цьому списку не враховуються постачальники деталей та мікросхем або виробники іншої продукції, потрібної Україні, таких як прилади нічного бачення та медичне обладнання.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...