Ан-225 "Мрія" після тривалого ремонту повертається у небо

Ан-225 «Мрія» повертається у небо

Найбільший у світі транспортний літак Ан-225 «Мрія» завершив технічне обслуговування на ДП «Антонов» та повертається у небо, повідомляють Патріоти України з посиланням на Мілітарний.

Найближчим часом очікується його обліт після 10 місяців стоянки.

Як розказав командир екіпажу «Мрії», він же заступник директора з льотної роботи авіакомпанії «Авіалінії Антонова» державного підприємства «Антонов» Дмитро Антонов у своєму відеоблозі, літак підніметься у небо після завершення робіт:

Вже цього місяця очікується його перший комерційний рейс після технічного обслуговування.

У лютому цього року Дмитро Антонов в одному зі своїх відео демонстрував Ан-225 «Мрія» на стоянці аеродрому в Гостомелі.

Попереднє технічне обслуговування та модернізацію літак проходив рік тому та 25 березня 2020 року здійснив перший політ після модернізації.

Серед тодішніх оновлень – нова система керування силовою установкою.

Минулого року з’явилась інформація, що українська компанія ТОВ «ВКФ «Сторк» поставить багатофункціональні індикатори MFD10.SPO.03 в інтересах ДП «Антонов» для встановлення на літаки Ан-124-100 «Руслан» та Ан-225 «Мрія» у бортову систему автоматизованого контролю.

Бортова автоматизована система контролю (БАСК) призначена для безперервного контролю технічного стану всіх систем літака та дій екіпажу як у польоті, так і при виконанні різноманітних операцій на землі, що передбачені єдиним регламентом технічного обслуговування.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...