Аналітики J.P. Morgan спрогнозували, коли Україна отримає другий транш кредиту МВФ

Аналітики J.P. Morgan прогнозують, що Україна до кінця 2021 року отримає 3 млрд дол офіційного фінансування та очікують надходження другого траншу кредиту МВФ до вересня цього року. Про це йдеться у звіті банку, передають Патріоти України.

Також аналітики прогнозують збільшення міжнародних резервів до 32,5 млрд дол завдяки зумовленому перевищенням припливу валюти над її відтоком, зростанню валютних резервів на 0,6 млрд дол і додемісії СПЗ (спеціальних прав запозичення) на 2,7 млрд дол із боку МВФ.

При цьому, у J.P. Morgan очікують надходження другого траншу кредиту МВФ до вересня цього року. "Експерти вважають, що президент і уряд країни зацікавлені якнайшвидше виконати всі необхідні умови Фонду, щоб отримати транш до початку осені, коли обговорюватимуть бюджет на 2022 рік. Водночас вони оцінюють у 20-30% ризик того, що необхідні для траншу закони не будуть ухвалені до літньої перерви і співпраця з МВФ може відновитися лише наприкінці цього року або в наступному", - йдеться у повідомленні.

У звіті йдеться, що прогресу в ухваленні антикорупційного та судового законодавства, необхідного за умовами програми stand by, поки немає, але очікується зміна ситуації до кінця червня.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...