"Антонов" сподівається на конфіскацію: Український суд заарештував п'ять російських "Русланів"

ДП "Антонов" звинуватив відповідача у порушенні Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Адже саме українське підприємство має постачати ліцензійні запчастини для цих авіалайнерів, а росіяни намагаються займатись "імпортозаміщенням"

28 травня Подільський районний суд Києва за клопотанням Головного управління Національної поліції заарештував і заборонив експлуатацію 5 цивільних транспортних літаків Ан-124-100 "Руслан". Усі вони російської авіакомпанії "Волга-Днепр", зазначають Патріоти України.

Їх заарештували через порушення правил повітряних польотів, які створили небезпеку для життя людей або інші тяжкі наслідки.

"Суд наклав арешт на літаки Ан-124-100 з реєстраційними номерами RA-82068 (серійний номер № 0703), RA-82078 (серійний номер 0710), RA-82045 (серійний номер 0609), RA-82046 (серійний номер 0610), RA-82077 (серійний номер 0709), що належать авіакомпанії "Волга-Днепр" (РФ) і Volga Dnepr Airlines (Ірландія) і заборонив авіакомпанії і будь-яким іншим особам їх експлуатацію", - йдеться в повідомленні юридичної фірми "Ілляшев та Партнери". Фірма представляє інтереси держпідприємства "Антонов".

Юристи зазначають, що аеропортам, авіавладі також заборонені будь-які дії з посадки чи зльоту цих суден.

"На думку ДП "Антонов", слідства і суду допуск зазначених в ухвалі суду літаків Ан-124 до подальшої експлуатації є порушенням положень Конвенції про міжнародну цивільну авіацію та Керівництва до льотної придатності ІКАО", - заявив представник "Ілляшев та Партнери" Роман Марченко.

Він зазначив, що арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів і відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок злочину.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...