Апологети Четвертого рейху прорахувались: "Німці та росіяни брехали США про те, що санкції по "Північному потоку-2" не спрацюють", - Коболєв

На думку голови "Нафтогазу" Андрія Коболєва, через санкції США, Росія позбавлена технологій, щоб завершити Північний потік-2. Про це він сказав в інтерв'ю Die Zeit, зазначають Патріоти України.

"Ці санкції зупинять Північний потік-2. Російська сторона не володіє необхідними технологіями, щоб завершити проект.

...За кілька днів до запровадження санкцій німці та росіяни намагалися переконати американців, що санкції не матимуть ніякого ефекту на Північний потік-2. Вони свідомо брехали", - заявив він.

На думку Коболєва, "коли уряд Німеччини просуває Північний потік-2, він діє проти інтересів європейських і, особливо, німецьких споживачів".

Коболев прогнозує продовження транзиту російського газу через Україну ще на 10-20 років, якщо Росії не вдасться закінчити будівництво додаткових газопроводів на кшталт Північного потоку-2

Коментуючи питання прямих поставок російського газу в Україну, Коболєв заявив, що "росіяни ніколи не пропонували нам справедливої ринкової ціни".

"Ми б розглянули купівлю будь-якого газу, який би пропонувався за хорошою ціною. Так працює бізнес.

При цьому, запобігти можуть політичні рішення, наприклад, з міркувань безпеки. У нас тривають політичні дискусії, чи нормально купувати у Росії, втім, це рішення не за нами",- додав він.

>Нагадаємо, 16 лютого міністр енергетики США Ден Бруйетту заявив, що Росія не зможе завершити будівництво газопроводу Nord Stream 2 в Балтійському морі, США й надалі наполягатимуть на своїй незгоді з проєктом.

"Газпром" очікує, що газопровід "Північний потік - 2" буде запущений до кінця 2020 року.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...