Apple і Samsung продовжують сертифікувати техніку у РФ навіть після відходу з країни

Найбільші виробники електроніки Apple і Samsung, схоже, ще планують продавати техніку в Росії. Так, обидві компанії продовжують реєструвати в базі Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) нові пристрої навіть після відмови від поставок в країну-агресорку, пише ряд профільних російських ЗМІ, передають Патріоти України.

Є два варіанти: або вони сподіваються на повернення на російський ринок, або таким чином декларують моделі для поставок в сусідні Казахстан і Вірменію.

Проте експерти відзначають, що виробникам простіше й дешевше було б проводити сертифікацію в тих, країнах, де плануються продажі. Це може означати, що, попри наразі припинення продажів в Росії, компанії роблять це з перспективою на відновлення роботи в країні.

Також ЗМІ звернули увагу, що в Росії під шумок почали продавати смартфони Samsung по паралельному імпорту з Казахстану. Ціни при цьому в півтора-два рази вище, ніж у торішніх моделей на старті продажів, але людей це не зупиняє.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...