"Ажіоатажний попит": Нацбанк пояснив, що відбувається з курсом гривні

На валютному ринку ситуація стабільна. Ажіотаж стосовно готівкового долара вщух, а Нацбанку вдається задовольняти наявний попит, передають Патріоти України.

"У березні спостерігали підвищений попит на іноземну валюту. Це було пов'язано з напруженістю на фінансових ринках. Усі розуміли, що розпочинається економічна криза. У всьому світі як населення, так і бізнес хотіли якось убезпечитися. Тому різко збільшили купівлю валюти, але Нацбанк повністю задовольняв ажіотажний попит", - заявив директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук в ефірі "Громадського радіо".

Протягом останнього тижня попит та пропозиція валюти врівноважились. "Обмінний курс стабілізувався. Немає жодних побоювань щодо можливої різкої зміни курсу гривні найближчим часом", – наголосив Ваврищук.

Подалі від блекаутів: В Україні фіксується рекордне виробництво електроенергії ГЕС

вівторок, 19 березень 2024, 5:58

Унаслідок раннього водопілля українські гідроелектростанції виробляють близько 65 млн кВт-год. електроенергії щодня, що є рекордним показником. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота. За йог...

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...