АЗС заправила машини українців водою: Три можливі причини інциденту та як їх уникнути

Можливих причин, чому на Львівщині на АЗС ОККО машини заправили бензином із водою, є декілька. Серед них - паливу не дали відстоятися після зливу бензовоза, передають Патріоти України.

Про це розповів OBOZREVATEL експерт ринку нафтопродуктів Леонід Косянчук. Також серед можливих причин:

  • несправності у фільтрі на ПРК (паливороздавальні колонки);
  • персонал АЗС не проконтролював і не забезпечив експлуатацію резервуарного парку.

Перш ніж роздавати споживачу паливо, персонал станції, начальник АЗС, оператори мали б перевірити стан системи, зазначає фахівець. Але, на його думку, ця ситуація могла виникнути не тільки від цього.

"Мене насторожила одна ремарка, яка була в пресрелізі, що постраждали ті, хто заправлявся після 18:30. І закралася одна підозра. Вода взагалі завжди є в резервуарі, але вона на дні, у "мертвому залишку", і якщо подивитися на ту пробу, яку люди брали в прозору банку, то можна помітити, що на дні був бруд. Тож є підозра, що зливався бензовоз, а була велика черга, бо люди хотіли залитися перед подорожчанням, і паливу не дали відстоятися після зливу бензовоза", – підкреслив Косянчук.

Річ у тім, що коли бензовоз зливається, він більше каламутить "мертвий залишок" із водою. "А вони потягли насоси, ще й перемішали, тобто зробили водно-бензинову суміш, хоча воно не повинно змішуватися", – додав експерт.

Для цього існує регламент, в якому йдеться, що коли бензовоз зливається, то 40 хвилин, а краще 1 годину, резервуар має відстоятися. І тільки після того можна роздавати пальне на ПРК.

Ще один із можливих варіантів: могли виникнути несправності у фільтрі на ПРК. Вони могли не спрацювати в той раз.

"Тобто причин могло бути багато, але, скажу так, жодна не мала вплинути. Тобто споживач заплатив свої гроші, причому не маленькі гроші, знаючи, що це преміальний сектор АЗС, і отримав великі проблеми", – розповідає Косянчук.

При цьому найбільш імовірний варіант – персонал АЗС не проконтролював і не забезпечив експлуатацію резервуарного парку АЗС, щоб туди не потрапляла вода. Технічно там для цього все є, але щось, можливо, було зроблено неправильно. Водночас експерт відкидає думку, що могли завезти неякісне паливо.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...