Багаті теж плачуть: Український олігарх втратив протягом кількох годин $500 000 000

Костянтину Жеваго

На Лондонській фондовій біржі акції компанії Ferrexpo Plc, що належить українському олігарху і нардепу Костянтину Жеваго, втратили у вартості близько $500 млн через скандал з аудитом, зазначають Патріоти України. Так, котирування акцій у п'ятницю, 26 квітня, обвалилися з 250 до 191 пенсів, а капіталізація впала з $2 млрд до $1,53 млрд, передає Bloomberg.

Відзначимо, вранці 26 квітня Ferrexpo оголосила, що Deloitte відмовилася від продовження роботи з компанією як аудитором,після чого й відбулося різке падіння акцій.

Можливою причиною конфлікту Ferrexpo і Deloitte називають зв'язки Жеваго з благодійним фондом Blooming Land, діяльність якого розслідується на предмет невідповідностей у використанні грошей.

Financial Times пише, що аудитори виявили розбіжність у документах про пожертвування Ferrexpo в Blooming Land. Справа про вказаний фонд проходить стадію розслідування.

Костянтин Жеваго – найбільший акціонер (50,3% акцій) Ferrexpo. Сама група є найбільшим виробником і експортером окатишів на просторі пост-СРСР.

Її продукцію купують сталеливарні підприємства з Австрії, Словаччини, Чехії, Німеччини, інших країн Європи. Серед клієнтів – Японія, Тайвань, Південна Корея і КНР.

В Україні Ferrexpo plc контролює Полтавський і Єристівський гірничо-збагачувальні комбінати.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...