Багато українців можуть отримати щомісячну доплату до пенсії 300 грн: Кому пощастить

Багато українців, окрім основної розрахункової пенсії, отримують ще й різні доплати. Зокрема, доплата належить пенсіонерам "у віці", які досягли 70 років, передають Патріоти України.

Так, для однієї із вікових категорій передбачено щомісячну доплату до пенсії 300 гривень.Як розподіляються вікові доплати для пенсіонерів, та як їх нараховують, розтлумачили у Пенсійному фонді України.

Пенсіонери віком від 70 років отримують вікові доплати до пенсії. Доплати до пенсій почали запроваджувати в Україні з ініціативи президента Володимира Зеленського ще до війни. Першими отримали доплату у розмірі 500 гривень 80-річні громадяни. Згодом настала черга 75-річних. Їм почали доплачувати по 400 гривень щомісяця. І насамкінець запровадили доплати для 70-річних українців. Вони одержують по 300 гривень.

Втім, доплати, які отримують громадяни віком від 80 і 75 років, вже зазнали індексації. Їх індексували разом із основною пенсією. Завдяки цьому виплати для 80-річних тепер становлять 570 гривень, а 75-річні вже отримують по 456 гривень. При цьому 70-річні громадяни, яким стали доплачувати до пенсії лише з жовтня минулого року, отримують поки що не індексовану надбавку у розмірі 300 гривень.

Доплату до пенсії починають нараховувати одразу від дня народження

"7 травня мені виповнилося 70 років, пенсію отримую 17 числа.Чи отримаю я цього місяця доплату до пенсії у розмірі 300 гривень у повному обсязі?", — поцікавилася одна з пенсіонерок в акаунті ПФУ.

У Пенсійному фонді їй роз'яснили, що доплату до пенсії починають нараховувати з того місяця, в якому пенсіонер досяг певного віку, що дозволяє отримувати таку надбавку. Однак першу доплату нараховують не з початку місяця, а з того числа, коли пенсіонеру виповнилося 70 років. Зокрема, в її випадку це з 7 травня.

Як роз'яснили у ПФУ, нарахування травневої пенсії здійснюються ще у квітні, а самі виплати здійснюються з 4 по 25 число кожного місяця.

"Щомісячно, перед початком нарахування, провадяться всі перерахунки пенсій на наступний виплатний період, зокрема, у зв'язку зі встановленням щомісячної доплати до пенсії у розмірі 300 грн пенсіонерам, які досягли 70 років", - відповіла прес-служба ПФУ

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....