Багатьом українцям дадуть знижку на оплату газу: Скільки можна отримати

Війна в Україні призвела до суттєвого зниження рівня життя громадян. На тлі загального зубожіння чутки про ймовірне зростання тарифів на комунальні послуги додають українцям ще менше оптимізму. Проте, для певної категорії громадян передбачена знижка на оплату газу, передають Патріоти України.

У Пенсійному фонді повідомили, що є категорії громадян, які можуть розраховувати на пільги з оплати за використання та постачання природного газу.

Отже, отримати знижку можуть громадяни, у помешканні яких є газова плита та централізоване гаряче водопостачання за умови, що витрачається не більше 3,3 куб. м. газу на людину.

Якщо ж у помешканні наявна тільки газова плита та відсутнє як централізоване гаряче водопостачання, так і газовий водонагрівач, то сім'я може отримати знижку на оплату споживання в обсязі не більше 5,4 кубометра газу на кожного члена домогосподарства в місяць. У разі, якщо сім'я користується і газовою плитою, і газовим водонагрівачем, їй потрібно не перевищувати ліміт в 10,5 кубометра на особу, аби можна було розраховувати на відшкодування за весь спожитий газ.

Пільги на оплату газу гарантуються чинним законодавством. Варто зазначити, що для отримання пільги у 2023 році дохід сім'ї не має перевищувати 3,76 тис. грн на особу, що проживає у помешканні. Відсоток від нарахувань за газ що відшкодовується державою залежить від категорії громадян.

Отже, на 100% відшкодування можуть розраховувати мешканці сільської місцевості, які працюють у місцевих музеях або закладах культури. Аналогічна знижка передбачена і для колишніх працівників сільських медустанов, бібліотек та закладів освіти.

Половину нарахувань за газ держава відшкодовує сім'ям, які виховують дітей з інвалідністю, багатодітним сім'ям, учасникам війни та жертвам нацистських переслідувань. Громадяни, які мають статус дитини війни, можуть розраховувати на відшкодування плати за газ у розмірі 25%

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...