Байден має намір покласти край "Північному потоку-2" - західні ЗМІ

Нові американські санкції введуть у січні 2021 року.

Новообраний президент США Джо Байден має намір покласти край обхідному російському газопроводу "Північний потік-2". Про це пише німецьке видання Bild, передають Патріоти України.

"У найбільшій німецько-американській точці суперечок, а саме про російський газопровід "Північний потік-2" через Балтійське море, Джо Байден в наступні кілька місяців знову посилить кермо влади, щоб остаточно збанкрутувати престижний проект Кремля - включаючи майже три мільярди євро німецьких інвестицій і необмежену підтримку з боку федерального уряду", - повідомляє видання.

Норми, що містяться в законопроекті про оборонний бюджет США на 2021 рік, передбачають санкції, спрямовані на страхові та сертифікаційні компанії, які вирішать взяти участь у реалізації російського проекту "Північний потік-2".

За інформацією Bild, санкції введуть в січні.

Європейські газові експерти вважають, що нові американські санкції "не тільки відтягнуть будівництво" газопроводу, а зупинять його, попри те, що 95% труб вже прокладені.

Члени Палати Представників і Сенату Конгресу США досягли домовленості про включення додаткових санкцій проти обхідного російського газопроводу "Північний потік-2" в проект оборонного бюджету США на 2021 рік.

У грудні минулого року Конгрес США ввів санкції, спрямовані на послуги з прокладання труб для "Північного потоку-2" на великій глибині. В результаті швейцарська компанія, яка займалася будівництвом газопроводу, миттєво зупинила роботи. Але Росія не залишала спроби знайти альтернативне судно для завершення будівництва. Новий пакет санкцій проти "Північного потоку-2" покликаний зробити такі спроби марними.

Завдяки розгрому ЧФ ВМС Росії: Експорт сільгосппродукції з чорноморських портів України сягнув довоєнного рівня, - дипломат

вівторок, 30 квітень 2024, 9:14

Про це розповів у понеділок постпред України при ООН Сергій Кислиця, виступаючи на круглому столі "Політичний діалог - подолання глобальної продовольчої небезпеки та ризику голоду: посилення колективного впливу", який було організовано Економічною і со...

Свій план: Кім Чен Ин розраховує відновити економіку КНДР завдяки зв’язкам з Росією, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 7:44

Президент Північної Кореї Кім Чен Ин намагається посилити зв’язки з Росією для відновлення економіки КНДР. Відносини російського диктатора Володимира Путіна та Кім чен Ина значно зміцнилися після початку повномасштабного вторгнення Росії до України. П...