Банки блокують рахунки українців: Названо нові несподівані причини

Українці масово скаржаться на те, що банки заблокували рахунки одразу після надходження на них коштів. Йдеться про разові поповнення в межах 10 тис. грн. Банки розцінювали їх як підозрілі й вимагали в одержувачів показати документи, які б пояснили, що це за надходження, чому в такій сумі й від кого отримано, передають Патріоти України.

Як пише видання "Мінфін", але навіть після цього не всім клієнтам вдавалося отримати доступ до своїх грошей. Клієнт Райффайзен Банку розповів, що банк заблокував йому рахунок і відмовив у подальшій співпраці відразу після того, як йому надійшла невелика сума, яку через термінал переказали близькі родичі. Детальних пояснень ні на гарячій лінії, ні у відділенні банку, куди звернувся чоловік, йому не надали.

"Відповіді, у чому саме проблема і які питання є у фінмоніторингу до мене, мені ніхто не надав. Згодом мені запропонували закрити рахунок, на що я погодився. Але коли я закривав рахунок, мені сказали, що кошти, які залишилися у мене на балансі, я зможу отримати лише через 60 днів!" – поскаржився клієнт.

У схожу ситуацію потрапила клієнтка monobank. Причиною блокування її рахунку стали 100 євро, які дочка переказала з-за кордону через платіжну систему SWIFT. "Попросили пояснення платежу, що це справді мої родичі. Я відправила дані, що це справді моя дочка, але картку так і не розблокували. Це просто цинічний грабіж", – обурюється користувачка.

Але найцікавіший випадок був у клієнта А-Банку. Користувач повідомив, що банк ще кілька місяців тому заблокував його рахунок. Приводом стало надходження на картку 9500 грн від невідомої особи. За словами клієнта, він одразу повідомив А-Банк, що це помилковий платіж, і виявив бажання його повернути відправнику. Але це йому не допомогло.

Банк заблокував рахунок і тепер, щоб його розблокувати, вимагає від клієнта сплатити 30% залишку на балансі, що, як уточнює автор відкликання, понад 30 тис. грн. У банку пояснили, що рахунок заблокували через отримання шахрайського переказу.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...