Банки КНР під тиском США блокують Росії головну схему обходу санкцій з імпорту китайських товарів з оборудкою на десятки мільярдів доларів. Експерти твердять, що це тільки початок

Мінфін США "достукався" практично до всіх фінустанов, що забезпечували перевод коштів між Росією і виробниками товарів КНР. Ринкові механізми взаємодії двох країн через міжнародну фінансову систему практично виключаються

Ізоляція недоімперії стає все більш відчутною, не зважаючи на "гарячу підтримку" вісі зла

Китайські банки продовжують ускладнювати життя російським імпортерам: щоб прийняти товар через треті країни, вони вимагають підтверджень, що він піде саме туди, а не в РФ.

Цим вони руйнують популярну схему проведення платежів за постачання в РФ через "дружні" країни, інформує The Moscow Times.

Служби комплаєнсу одразу кількох китайських банків під час перевірки переказів стали вимагати підтвердження того, що товар, який закуповують за документами бізнесмени з так званих "дружніх" країн - Сербії, Білорусі, Киргизстану і Казахстану, буде доставлено саме в ці країни, розповіли виданню імпортери, які отримали такі запити.

У відправниках, за їхніми словами, Bank of China, Agricultural Bank of China, China Construction Bank, популярний у зовнішньоторговельних компаній Zhejiang Chouzhou і навіть невеликі регіональні сільськогосподарські банки, а також створений для роботи із санкційним Іраном Kunlun Bank.

"Через треті країни платять не тільки ті, хто хоче ввезти в Росію "жорстко санкційні" вантажі - хоча вони, звісно, насамперед, - а й імпортери товарів, що не потрапляють під обмеження. Китайські банки з лютого, коли США пригрозили вторинними санкціями всім, хто допомагає Росії в обході обмежень, з великою підозрою ставляться до будь-яких російських грошей.

Безпосередньо з Росії до Китаю проходить добре, якщо чверть платежів, і то незрозуміло, за яким принципом: один і той самий банк вчора міг прийняти платіж за одну партію товару, а сьогодні - відмовити в перерахуванні грошей за точно таку саму партію", - пише видання із посиланням на великого закупівельника автомобільних запчастин.

Тому багато компаній, які не бажають грати в лотерею, стали користуватися послугами партнерів або платіжних агентів у третіх країнах - це дорожче (у кращому разі плюс 4-6% до ціни), але набагато надійніше і швидше, пояснило джерело. Але тепер і там виникли проблеми, додає видання.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...