Банки можуть відчутно перерахувати курс долара вже найближчими днями: Скільки буде коштувати

Українські банки до середини місяця можуть помітно переписати курс готівкового долара – знизити в купівлі, але підвищити в продажу. Очікується, що до 13 грудня американська валюта в них коштуватиме 36,65-37,9 грн - тоді як увечері 8 числа вони виставили курс на середньому рівні 36,9/37,45 грн (купівля/продаж), передають Патріоти України.

Такі зміни, очікується, відбудуться і в обмінниках. За прогнозом аналітика Олексія Козирева, в них долар коштуватиме 37,1-37,8 грн. Увечері ж 8 грудня там валютукупують в середньому по 37,35 грн., а продають по 37,45 грн.

Зі свого боку,Нацбанк виставив на понеділок 11 грудня офіційний курс долара в 36,74 грн. Що на 7 коп. вище за поточний – 36,67 грн, – який діятиме і на вихідних.

Загалом же за тиждень регулятор підвищив офіційну вартість валюти на 21 коп. У понеділок, 4 грудня, вона становила 36,46 грн.

Яка ситуація на ринку

Водночас, розповів OBOZ.UA начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий, наступного тижня (11-17 грудня) на валютному ринку можлива поява нового тренду. Який, до того ж, збігатиметься з планами НБУ щодо "мінімізації множини курсів".

Йдеться, за його словами, про зростання пропозиції валюти. Яке, за очікуваннями, може скласти 10-15%. "Цьому є досить просте і звичне пояснення: напередодні великих свят частина громадян здаватиме певний обсяг валюти для того, щоб зробити необхідні закупи. Відповідно готівковий курс валют можуть дещо знизитися, а "відстань" між курсами скоротиться в середньому до 20-30 копійок", – розповів банкір.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...