Банки встановили нові ліміти на зняття готівки: Як працює "банківський роумінг"

В Україні скасували додаткові комісії за зняття готівки у банкоматах та запрацював "банківський роумінг". При цьому банки запровадили ліміти на суми зняття готівки - у середньому 10-20 тис. грн на добу, передають Патріоти України.

Мета "банківського роумінгу" – надати українцям можливість зняти збільшену суму готівки у банкоматі будь-якого банку з мережі Power Banking, розповіли у Національному банку, пише "24 канал". Power Banking об'єднує усі 14 системно важливих банків, відділення яких стали основою цієї мережі, а також залучають інших учасників.

За словами заступника голови НБУ Олексія Шабана, ідея його полягає в тому, що всі банки для власників карток інших банків встановили такі ж ліміти видачі готівки, як і для своїх клієнтів. Ліміт може бути 10-20 тис. грн. "Ми вважаємо, що цієї суми достатньо не лише щоб задовольнити справжні потреби, але й щоб сформувати певний запас готівки", – додав Шабан.

Зокрема, ліміт 20 тис. грн встановив державний ПриватБанк. Найбільший ліміт в Ощадбанку – із будь-якої картки можна зняти 50 тис. грн на добу. Кошти можна знімати без додаткових комісій для власників карток інших банків.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...