"Бавовна" зіпсувала настрій? Росіяни не поспішають до Криму - готелі окупантів знизили ціни одразу на 40%

Незважаючи на всі заяви окупаційних адміністрацій у Криму, курортний сезон-2023 на півострові не задався. Місцевим готелям вже довелося зменшити ціни на 40%, і все одно відпочиваючі не заповнили і половини вільних місць. Про це повідомило представництво президента України в АР Крим, передають Патріоти України.

Схожі розміри знижок – 20-40% – називав російським пропагандистським медіа і голова Російського союзу туріндустрії Ілля Уманський.

"Через низький попит готелю в Криму знизили ціни для туристів до 40%. Водночас із великою завантаженістю курортів Краснодарського краю завантаження готелів у Криму в червні не перевищувало 50%", – заявило представництво президента України.

При цьому окупаційні адміністрації повідомляють, що "Крим чекає на туристів", а проведення курортного сезону на хорошому рівні "важливе" для них. Враховуючи це, уряд Росії виділив 2,5 млрд рублів на підтримку туризму в окупованому Криму та Севастополі.

"У низький сезон 2023 року частина готелів закрилася, і потік туристів перерозподілився між доступними об'єктами. При цьому ми бачили, що плече бронювання стрімко звужувалося, а основний потік гостей був безпосередньо з самого Криму. Кількість тих, хто приїжджає з материка, значно знизилася", – також розповів менеджер одного з готелів у Алушті Дмитро Гладков.

Уманський розраховує, що туристів нібито може стати більше наприкінці липня та серпні. Але 9 липня "влада" окупованих територій заявила про те, що рух Кримським мостом перекрито. При цьому в Росії продовжує діяти режим тимчасового обмеження на польоти до окупованого Сімферополя. Це зменшує і без того мізерний потік відпочиваючих.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...