"Бенкет" сильної гривні та дешевого долара: Нацбанк рапортує про рекорд золотовалютних резервів

Рекордні гривневі позики Мінфіну у іноземних спекулянтів зміцнили нацвалюту майже на 20%, наповнили резерви НБУ до 7-рячного рекорду та прискорили падіння вітчизняної промисловості до рекорду тих же 7 років. Хто платитиме за "банкет", скоро дізнаємось

За підсумками 2019 року міжнародні резерви України зросли на 22% та станом на 1 січня 2020 року сягнули 25,3 мільярдів доларів США (в еквіваленті), повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-служба НБУ.

"Такий обсяг резервів не лише перевищив останній прогноз Національного банку (23 млрд дол США в еквіваленті, згідно з Інфляційним звітом за жовтень 2019 року), а й сягнув семирічного максимуму – востаннє більший від вищезазначеного обсяг було зафіксовано ще у грудні 2012 року", - йдеться у повідомленні.

Рекордне нарощення резервів у Нацбанку пояснили збереженням сприятливої ситуації на валютному ринку, яка зумовлювалася подальшим прискоренням економічного зростання і стійким припливом іноземного капіталу в країну.

"Нарощування міжнародних резервів відбулося в рік проведення подвійних виборів та здійснення пікових виплат за зовнішнім державним боргом, що є додатковим свідченням зміцнення макрофінансової стабільності в країні", - заявили в НБУ.

Станом на 1 грудня 2019 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 21,9 мільярдів доларів (в еквіваленті) - у листопаді вони зросли на 2,5%.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...