Бережіться! Картки українців обчищають за новою схемою - в поліції попередили про шахраїв

Українців попередили про нову схему шахраїв. Злочинці прикидаються громадянами, що потрапили в біду, і просять телефон для здійснення дзвінка. У результаті з банківських рахунків жертв зникають гроші, передають Патріоти України.

Єдиний надійний спосіб уникнути такого сценарію – не давати нікому користуватися смартфоном, до якого прив'язані банківські картки. Про це повідомило ГУ Нацполіції в Чернівецькій області.

Як приклад правоохоронці навели випадок 63-річного мешканця Чернівців. Він повідомив поліції, що малознайомий чоловік просив його телефон для дзвінка, після чого з рахунку жителя Чернівців зникли 9 тис. грн.

Виявилося, що шахрай зайшов у додаток мобільного банкінгу, встановлений на телефоні, і просто переказав гроші собі на картку. До речі, повернути вкрадені в такий спосіб кошти може бути непросто.

У Нацполіції у зв'язку із цим нагадують про головні правила, які допоможуть не потрапити на гачок шахраїв. Зокрема, за жодних обставин не можна:

  • повідомляти номер та термін дії банківської картки, пін-код та CVV-код (зі зворотного боку картки);
  • розголошувати паролі від програм інтернет-банкінгу;
  • давати користуватися смартфоном та іншими гаджетами, на яких встановлені банківські програми.

Правила діють, навіть якщо надати інформацію просять люди, що представляються співробітниками банку. У випадку, якщо шахраї все ж таки списали гроші з картки, потрібно негайно звертатися до поліції.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...