Бережіться! "Ковідна тисяча" від шахраїв: В Україні зробили клон сайту МОЗ і крадуть гроші з картки

Шахраї створили фейковий ресурс, який візуально схожий на сайт Міністерства охорони здоров'я України. Вони відправляють смс-повідомлення, в яких зазначено, що українці, мовляв, можуть отримати "виплату COVID-19" у розмірі 1 тисячі гривень і для цього нібито повинні перейти за посиланням. Однак після переходу людині приходить повідомлення зі списанням грошових коштів з власної карти, передають Патріоти України.

Користувачка соціальної мережі Facebook Лідія Сафронова розповіла, що шахраї відправляють повідомлення з посиланням на нібито сайт МОЗ. На перший погляд повідомлення може здатися справжнім сповіщенням з офіційного джерела.

"Вам доступна виплата COVID-19. Сума виплати - 1000 гривень. Підтвердіть переказ",-йдеться в тексті смс-повідомлення, яке надсилають людям. Після того, як людина клацає на посилання і заповнює форму, їй приходить ще одне повідомлення, в якому вказано код для списання грошових коштів з власної карти. "Людям почали приходити ось такі повідомлення. Ні в якому разі не переходити і не заповнювати форму. У випадку заповнення приходить код від банку на списання коштів з картки!" - підкреслила Лідія Сафронова.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...