Бережіться! Продають за безцінь дрова "з лісгоспів": Шахраї в Україні вигадали нову схему обману

Шахраї в Україні вигадали, як скористатися популярністю пічного опалення у приватних будинках. Українцям продають неіснуючу деревину нібито з лісгоспів, передають Патріоти України.

Оголошення від аферистів публікують у соціальній мережі Facebook. Про це повідомили в обласному управлінні лісового господарства Полтавської області.

"Шахраї пропонують за заниженими цінами паливну деревину та здійснити передоплату на банківську картку фізичної особи. Після перерахування грошей з абонентом втрачається зв'язок, отримати сплачений товар людина не може", – описали схему чиновники.

Як розпізнати шахраїв

Насамперед слід пам'ятати: жодні лісгоспи в Україні не приймають оплату безпосередньо на банківські картки. Щоб легально купити у них паливну деревину, потрібно спочатку укласти договір на її придбання.

Лише після цього покупцю видається рахунок. У ньому обов'язково мають бути зазначені реквізити продавця, а також прописано, за якою продукцією, в якій кількості та з якою ціною укладено правочин.

Покупець здійснює оплату за рахунком безпосередньо у лісгоспі або у будь-якому відділенні банку, платіжному терміналі, онлайн-банкінгу. Після цього лісгосп відвантажує дрова згідно з договором.

Крім того, в Україні є можливість легально купити дрова у лісгоспу онлайн. Це робиться у державному інтернет-магазині Дрова Є".

Всі оголошення про продаж деревини нібито з лісгоспів, які не відповідають зазначеним механізмам, – шахрайські. В управлінні лісовим господарством радять у таких випадках звертатися до правоохоронних органів.


Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...