Бережіться! Продають за безцінь дрова "з лісгоспів": Шахраї в Україні вигадали нову схему обману

Шахраї в Україні вигадали, як скористатися популярністю пічного опалення у приватних будинках. Українцям продають неіснуючу деревину нібито з лісгоспів, передають Патріоти України.

Оголошення від аферистів публікують у соціальній мережі Facebook. Про це повідомили в обласному управлінні лісового господарства Полтавської області.

"Шахраї пропонують за заниженими цінами паливну деревину та здійснити передоплату на банківську картку фізичної особи. Після перерахування грошей з абонентом втрачається зв'язок, отримати сплачений товар людина не може", – описали схему чиновники.

Як розпізнати шахраїв

Насамперед слід пам'ятати: жодні лісгоспи в Україні не приймають оплату безпосередньо на банківські картки. Щоб легально купити у них паливну деревину, потрібно спочатку укласти договір на її придбання.

Лише після цього покупцю видається рахунок. У ньому обов'язково мають бути зазначені реквізити продавця, а також прописано, за якою продукцією, в якій кількості та з якою ціною укладено правочин.

Покупець здійснює оплату за рахунком безпосередньо у лісгоспі або у будь-якому відділенні банку, платіжному терміналі, онлайн-банкінгу. Після цього лісгосп відвантажує дрова згідно з договором.

Крім того, в Україні є можливість легально купити дрова у лісгоспу онлайн. Це робиться у державному інтернет-магазині Дрова Є".

Всі оголошення про продаж деревини нібито з лісгоспів, які не відповідають зазначеним механізмам, – шахрайські. В управлінні лісовим господарством радять у таких випадках звертатися до правоохоронних органів.


Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...