Бережіться! Шахраї придумали зухвалу аферу з банківськими картами

Шахраї придумали нахабну схему обману українців, намагаючись вивідати секретні дані з банківської карти "ПриватБанку". Як працює схема обману, і як не попастися на вудку - в матеріалі, передають Патріоти України.

З журналістами зв'язався чоловік, якого намагалися "розвести" аферисти. Він повідомив, що на його мобільний номер зателефонував нібито представник ПриватБанку і попередив, що з його картки зняли велику суму.

"Працівник банку" запитав, чи давно чоловік розраховувався карткою. Коли йому відповіли, що картою користуються рідко, переважно розраховуючись через мобільний додаток, чоловік наполіг на тому, щоб клієнт банку знайшов карту. Після чого попросив перевернути її і назвати цифри на звороті (CVV код. – ред.)

"Візьміть карту в руки, переверніть магнітною стрічкою догори, ніяких пінкодів карти називати не треба..." - сказав представник ПриватБанку".

Чоловік, якого намагалися обдурити, каже - зрозумів підступ лише побачивши номер, з якого дзвонили. Адже код операторів ПриватБанку 056, а в даному випадку код був 091 (мобільний зв'язок "Утел").

Коли ж потенційна жертва обману розсміялася в трубку, аферист відповів "Я бачу, що не л*х", і поклав трубку. Нагадаємо, що представники банку ніколи не питають всі комбінації цифр на карті: номер картки (16 цифр), строк дії картки та CVV-код).

Джерело: РБК-Styler

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...