Бережіться! Шахраї викрали в українки гроші при покупці дров - як працює схема

У Київській області люди замовили дрова в Інтернеті й відразу ж оплатили товар. В результаті вони залишилися без грошей та без дров. Загальна сума за товар сягнула 4 200 грн, передають Патріоти України.

Так, у Переяславі місцева жителька Олена хотіла замовити цілу машину дров, щоб вистачило на зиму, - йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

За її словами, до неї подзвонили й сказали, що вже вантажать дрова і зараз скинуть рахунок, аби вона переказала кошти.

"За півтори години подзвонили, сказали, що вже грузять вантаж, що зараз скинуть рахунок, щоб я переказала гроші. Там щось з бухгалтерією. Я кажу, почекайте – ми приїдемо, розрахуємося з бухгалтерією, подивимося на відвантаження дров", – каже Олена.

Однак, все-таки після відмовок і поспіху жінка таки сплатила товар. Потім вона відразу почала дзвонити, однак абонент або не відповідав, або просто скидав виклик, або відключався.

Зазначається, що "продавцю" вже повідомили, що 4 людини написали заяви в поліцію, але він був дуже спокійним і заявив, що просто забув і незабаром привезе дрова.

Чому шахраї на кожному кроці

Як розповів адвокат Лаврентій Царук, шахраїв із кожним днем усе більше. Все через те, що в Україні електронну комерцію держава не контролює.

"У нас цей продаж в Інтернеті відбувається так, ніби люди в темній кімнаті ловлять чорну кішку. Покупців абсолютно незахищені, і це як лотерея - прийде тобі товар чи ні. Тому не довіряйте, а перевіряйте" - каже адвокат. Спеціаліст радить оплачувати товар після того, як його отримали. Також важливо, якщо ви перерахували кошти наперед і натрапили на шахраїв, то повернути гроші можна лише через суд.

"Сюрприз" від колишніх друзів: Банки Вірменії припинять обслуговування російських карток

вівторок, 19 березень 2024, 12:14

Починаючи з 30 березня цього року картки російської платіжної системи «Мир» перестануть працювати у банкоматах і POS-терміналах більшості банків Вірменії. Про це пише РБК із посиланням на представника «ВТБ Вірменія», передають Патріоти України. Наразі ...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...