Бережіться! Шахрайство в Україні набирає нових обертів: Що робити, якщо випадково надали дані платіжної картки на підозрілому сайті

Українці часто випадково надають дані своїх платіжних карток на підозрілих сайтах, що може призвести до фінансових втрат. У таких випадках потрібно негайно зв'язатися з банком для блокування коштів і перевірити безпеку своїх акаунтів, щоб уникнути несанкціонованих транзакцій, передають Патріоти України.

Про це повідомило Міністерство юстиції України. Шахраї постійно удосконалюють свої методи, щоб обманювати користувачів і отримувати доступ до їх фінансової інформації.

Якщо ви опинилися в такій ситуації, важливо діяти швидко, щоб мінімізувати можливі втрати. Міністерство підготувало кілька порад, що робити у таких випадках:

  • негайно зв'яжіться з банком;

Перший і найважливіший крок – це негайно зв’язатися зі своїм банком. Використовуйте номер телефону, який зазначений на звороті вашої картки. Це найшвидший і найнадійніший спосіб отримати необхідну допомогу. Оператор банку може вжити невідкладних заходів для захисту вашого рахунку.

  • заблокуйте кошти на рахунку;

Попросіть банк негайно заблокувати кошти на вашому рахунку. Це дозволить запобігти несанкціонованим транзакціям, які можуть бути здійснені шахраями. Блокування коштів дасть вам час для того, щоб ухвалити подальші дії і уникнути фінансових втрат.

  • заблокуйте подальші транзакції;

Якщо ви помітили, що вже відбулося несанкціоноване списання коштів, наполягайте на тому, щоб банк заблокував усі подальші транзакції. Крім того, зверніться до банку-отримувача коштів із проханням заблокувати або повернути їх. Це може підвищити ваші шанси на відновлення коштів.

  • перевірте безпеку своїх акаунтів;

Якщо ви підозрюєте, що шахраям стали відомі ваші логін і пароль від соціальних мереж чи інших сервісів, негайно перевірте всі активні сеанси на цих сервісах. Це можна зробити в налаштуваннях безпеки вашого акаунту. Закрийте всі сеанси, які вам незнайомі або які розміщені в підозрілих місцях. Це дозволить запобігти подальшому несанкціонованому доступу до вашого акаунту.

  • не зволікайте з реагуванням;

У подібних ситуаціях кожна хвилина може бути вирішальною. Чим швидше ви зреагуєте, тим більші шанси захистити свої фінанси і уникнути серйозних втрат. Не варто зволікати і чекати, що ситуація вирішиться сама собою — дійте негайно.

Україна готується перейти на євро? Чи "мінятимуть гроші" після відмови від прив'язки гривні до долара

понеділок, 19 серпень 2024, 18:52

Попри наміри Нацбанку відв'язати гривню від долара і почати рахувати її курс по євро, найближчим часом цього не станеться. Адже хоча це рішення і виглядає логічним, поки що прив'язка гривні до євро є не більше, ніж наміром, для реалізації якого знадоби...

Чому аномальна спека впливає на відключення світла: У ДТЕК дали пояснення

понеділок, 19 серпень 2024, 17:23

Аномальна спека суттєво впливає на рішення щодо запровадження графіків відключення світла в Україні під час війни. На це впливає відсутність т. зв. "подушки безпеки" у вигляді різних станцій, які у ході воєнних дій піддались масованим атакам РФ, переда...